Három bajnoki hat nap alatt

Nem panaszkodhatnak a mérkőzéshiányra a Tippmix Férfi Kosárlabda NB I A-csoportjában szereplő Jászberényi KSE játékosai.

Hétfőn Kecskeméten, szerdán Székesfehérváron léptek pályára Brbaklicsék, szombaton pedig a fehérváriakat fogadják. Coleman, Katona és Ruják még mindig nem állt Patai Benjamin rendelkezésére, így nélkülük kellett hétfőn és szerdán is pályára lépnie a JKSE csapatának. A hét első napján Kecskemét volt az úticélja kosarasainknak. Ott régi ismerősökkel is összefuthattak a mieink, hiszen a hazaiak két játékosa, Rastko Dramicsanyin és Horti Bálint is szerepelt nálunk a korábbi években.

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét ellen jól kezdtek kosarasaink, hiszen 31-29-re megnyerték az első és 23-22-re a második negyedet is. Így a nagyszünetben 54-51-re a JKSE vezetett. A harmadik tíz percben azután bekeményítettek a házigazdák és ezt a játékrész 28-13-ra ők nyerték. Azaz, a záró tíz perc előtt 12 ponttal (79-67) vezettek a kecskemétiek. A találkozó állása lényegesen nem változott a negyedik negyedben sem, s végül 14 pontos hazai győzelemmel zárult a mérkőzés: Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Jászberényi KSE 96-82 (29-31, 22-23, 28-13, 17-15) A hazaiaknál Thomas (22 pont), Dramicsanyin (21 pont) és Wittmann (14 pont), a mieinknél Primorac (21 pont), Brbaklics (18 pont), Williams (13 pont) és Füzi (12 pont) volt a legeredményesebb.

Szerdán a bajnokesélyesek között számon tartott Alba Fehérvár otthonában volt fellépése a JKSE-nek. A találkozó sorsa az első negyedben eldőlt, amikor a házigazdák 28 pontjára Patai mester fiai csak 9 ponttal tudtak válaszolni. A találkozó további három negyedében kiegyenlített játék folyt a pályán, s így nem forgott veszélyben a hazaiak sikere. Alba Fehérvár – Jászberényi KSE 82-67 (28-9, 15-19, 20-18, 19-19) A hazaiaknál Davis 21, Vojvoda és Turner 18-18 pontot szerzett, míg a mieinknél Brbaklics 17, Williams 16 és Kinney 12 ponttal volt a legeredményesebb.

Sok pihenője nem marad a fiúknak, hiszen szombaton a szerdai ellenfelüket, az Alba Fehérvár fogadják, azaz lehetőségük lesz a visszavágásra. Persze ezzel együtt is a találkozó esélyese egyértelműen a fehérvári alakulat lesz. Nem valószínű tehát, hogy első szezonbeli győzelmét éppen ezen a mérkőzésen szerzi majd meg a JKSE. Ám, ahogy tartják, a labda kerek, s míg le nem fújják a találkozót, addig bármi megtörténhet…

Szántai Tibor

Fotó: mkosz.hu

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?