Új elnök, új edző, új játékosok a JKSE-nél

Az óév utolsó napjaiban jelentős változások történtek a Tippmix Férfi Kosárlabda NB I A- csoportjában szereplő Jászberényi KSE együttesénél. Nem túlzás azt állítani, hogy a katasztrofális szezonkezdetet követően 2021-re új csapatot építenek a klubnál.

Tizenkét mérkőzéséből egyetlen egyet sem sikerült megnyernie a 2020/2021-es bajnoki szezon első felében a JKSE együttesének. Az egyik, decemberi hazai találkozó után Petőfi Áron, a klub elnöke már jelezte, hogy kész átadni helyét olyan elismert, elfogadott helyi személynek, aki többre juthat, mint ő, aki pécsiként vezette az egyesületet.

Az év végére kiderült, az elnökváltás megtörtént és a korábbi társadalmi elnök, dr. Csiki Zoltán – az EMMI helyettes államtitkára – vette át a JKSE vezetését. Már korábban ismert volt, hogy az idegenlégiósok közül csak Donaldson maradt Jászberényben, ám az év végén ő is távozott és áttette székhelyét Zalaegerszegre. Ezzel csapatunk elveszítette legjobb játékosát is.

Közben sikerült a külföldieket pótolni. A JKSE leigazolta az amerikai Xeyirus Williams bedobót, a horvát centert, Mladen Primoracot, az amerikai James Edwin Kinney-t, aki irányító poszton szerepel, s visszatért egykori sikerei helyszínére Orlando Coleman is. A csapat vezetőedzője pedig Patai Benjamin lett.

A fiatal szakember Németországban született, és Amerikában kezdte az edzőséget. Dolgozott a győri női csapat mellett, s hozzánk Körmendről érkezett, ahol az U-20-as csapatot irányította, miközben a felnőtteknél másodedzőként dolgozott. Volt még egy érkezője a csapatnak, a szolnoki Frank Áron egy hónapra kölcsönben szerepelhet Jászberényben.

Az év utolsó bajnokiján, a Kaposvár ellen (december 30-án) úgy tűnt, hogy minden új fiú már a szakvezetés rendelkezésére áll, ám meglepetésre a bemelegítés után kiderült, hogy Orlando Coleman nem léphet pályára, mert nem rendelkezett elfogadott PCR-teszttel. Ezt a találkozót a sokkal összeszokottabb pécsiek 101-67-re nyertek meg.

A gárda első 2021-es bajnoki mérkőzése viszont – idegenben a KTE ellen – elmaradt, mert időközben kiderült, hogy Coleman immáron hivatalos PCR-tesztje pozitív lett. Arról pedig egyelőre nincs hír, hogy az együttes következő bajnoki mérkőzését, január 9-én a Pécs ellen, megrendezik-e a Bercsényi úti játékcsarnokban. Ehhez a stáb tagjainak két érvényes PCR tesztre lesz szükség,

Egyelőre tehát nem tudni, hogy mikor és ki ellen folytatja majd a bajnoki szezont a JKSE. Az új vezetőedző helyzetét amellett, hogy csapatot kell építenie az új játékosokból, az is nehezíti, hogy Czirbus és Ruják sérült, valamint Filipovics és Rékasi-Bojta sem teljesen egészségen vállalja a pályára lépést. Reméljük, hogy ennek ellenére mihamarabb egyre jobb teljesítményre lesz képes majd az együttes és versenyképes lesz a többiekkel szemben.

Szántai Tibor

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?