Szakértői vizsgálat a parkoló ügyében

Az előző városvezetés által elindított három nagy beruházás – a Malom-projekt, az autóbuszpályaudvar, illetve a piac felújítása – során számos probléma jelentkezett. Az autóbuszpályaudvar megújításához kapcsolódott a Thököly úti parkoló megépítése, melynek ügyében történt lépésről számolt be közösségi oldalán Budai Lóránt, Jászberény polgármestere.

Ahogy a piacfejlesztés, úgy az autóbuszpályaudvar megújítása kapcsán – a Thököly úti parkolóépítés esetben is – többletmunka jelentkezett a kivitelezés során. Hogy ez kit terhel, annak eldöntésére kezdeményezett vizsgálatot az önkormányzat, melyről Budai Lóránt polgármester a facebook oldalán a következőket írta:

„Az elmúlt év végén egy közjegyző előtti igazságügyi szakértő vizsgálatot kezdeményeztünk, melynek célja a Thököly úti parkolót érintő beruházási problémák vizsgálata volt. A tényállás tisztázása érdekében az igazságügyi szakértő novemberben a helyszínen tett fel kérdéseket a tervezők, a vállalkozó és a műszaki ellenőr felé. Az azóta elkészült szakértői vélemény kétséget kizáró módon, egyértelműen rögzíti, hogy a kivitelezésnél felmerült többletmunkával és annak, közel 25 millió forintos költségével kapcsolatban önkormányzatunkat nem terheli felelősség. De akkor ki vagy kik követhettek el kötelezettségszegést? Hamarosan ez is kiderül.”

Szántai Tibor

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?