Padlóra küldené a Fidesz Jászberényt is

Kedden éjszaka jelent meg a kormány új rendelete, amely felülírja a napokban aláírt adórendelet-módosításunkat. A kormánydöntés értelmében nem emelhet az önkormányzat adót, amely a jövőre tervezett beruházási, fejlesztési elképzeléseinket alapjaiban lehetetleníti el Jászberényben.

A gépjárműadó elvonására és az egyéb kiesett bevételek pótlására tehát nem lesz lehetőség, mert a fideszes kormány e lehetőséget elvette a Jászberény Városi Önkormányzattól. Ezzel együtt a Fidesz elvette a jászberényi emberektől azt a lehetőséget, hogy a város fejlődjön, épüljön, szépüljön, vagy, hogy a mindannyiunkért dolgozó szociális és gyermekvédelmi szakemberek megalázóan alacsony bérét végre rendezhessük. Sajnos nem rajtunk fog múlni, ha jövőre kevesebb lesz a kátyúzás, ha csökken a rászorulók támogatására fordítható keret, vagy ha leállnak az építkezések, felújítások a Fidesz-kormány által generált forráshiány miatt.

Nehéz év elé nézünk jövőre, ekkora ellenszélben és ekkora elvonásokkal. Ezzel egyértelművé vált: a Fidesz el akarja lehetetleníteni az önkormányzatokat! Mindezt azért, mert veszélyes a Fideszre nézve, ha az önkormányzatok valóban önállóan kormányoznak azon a településen, ahol ezt a választóktól feladatul kapták a 2019-es választáson.

Tudjuk, hogy a Jászberény-ellenes szövetség (Fidesz-Mi Hazánk) mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ez a válság elhúzódjon, de az önkormányzat természetesen ezek után is meg fog tenni mindent annak érdekében, hogy a lakosság minél kevesebbet érzékeljen a városunkat sújtó “büntetésből”. Jelenleg úgy tűnik, nehéz 2021-es esztendő elé nézünk, de hiszem, hogy közösen ezen is túllendülünk!

 

Budai Lóránt

polgármester

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?