A fejlesztések nem állnak meg

A vészhelyzet okozta nehéz időszak ellenére a Jászkerület Kft. infrastrukturális fejlesztései folytatódnak és várhatóan idén be is fejeződnek.

November 10-én elkezdődtek a burkolat felszedésének munkálatai és a hónap végére befejeződik a Déryné Rendezvényházban a lift beépítése. A Szabadtéri Színpadnál is elkezdődtek a felújítási munkák. A középső szektor üléseinek cseréje, a nézőtér térkövezése és a kerítés egy méltóan színvonalasra történő cseréje várhatóan december végére megtörténik. A hangtechnikát szintén felújítják a szabadtérin. A mozi vizesblokkjának felújítási munkálatai várhatóan november végére befejeződnek. Új hang és fénytechnikai is beépítésre kerül.

Az intézmény életében komoly bevételkiesés prognosztizálható, ugyanakkor a kiadások is csökkenek a programok visszamondásával. Az igazán nagy érvágás a mozi kényszerzárása. Az önkormányzati támogatás a rezsi és a bérköltségek fedezetére elegendő. A mérleg szerint a bevételek és a kiadások hozzávetőleg egálban vannak. A fő problémát az jelenti, hogy az államkincstár is késlelteti a kifizetéseket. A beruházási önköltséget ebben a helyzetben nehéz előállítani, így finanszírozásai problémák léphetnek fel. A programra fordítható pályázatok egy részét átütemezik, másik részét online rendezvényekre is fel lehet használni. Mindezen nehézségek mellett nem kell dolgozókat elbocsájtani.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?