Aktualitások az országgyűlési képviselőtől

Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője a Trió Rádiónak és lapunknak nyilatkozott október 27- én, amelyből összefoglaltunk néhány gondolatot a jászberényi közéletet érintő kérdésekről.

Pócs János a koronavírus helyzet kapcsán tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy a régió a megbetegedések és elhalálozások tekintetében nem emelkedik ki. Október 27-én, a műsor felvételének időpontjában 197 regisztrált fertőzött volt nyilvántartásban. Sajnos a szám napi 25-30 fővel folyamatosan növekszik. Legfontosabb, hogy a lakosság próbálja betartani a szabályokat, kerüljék a nyilvános rendezvényeket, tartsák a távolságot, viseljenek maszkot, vigyázzanak az idősekre, betegekre, ne feledkezzenek meg a fertőtlenítésről. Az látszik, hogy most a vírus sokkal alattomosabb, mint a tavaszi időszakban. Ezzel sajnos a vakcina megjelenéséig együtt kell élnünk, a munkát, az iskolát, a családi életet folytatni kell.

A képviselő úr tájékoztatott az elkerülő út állapotáról is. Elmondta, hogy a hosszadalmas politikai lobbi eredménye már szemmel látható. Ma a munkaterületen kamion kamiont ér, folyamatosan dolgoznak a munkagépek. A projekt nagyon jó ütemben halad. Amennyiben az időjárás megengedi, jó eséllyel jegyezhetjük a 2022 tavaszi időpontot átadásra. A határidőre egész biztosan készen lesz a beruházás, ami megszabadítja Jászberény városát a kamionforgalomtól.

A város élhetősége szempontjából a tehermentesítésen túl nagy jelentősége van a gazdaságélénkítésnek is. A gazdaság fejlesztésében meghatározó tényező az infrastruktúra építése. A település élhetőségéhez hozzátartozik a kulturális és sportlehetőségek meglépte, a turisztikai lehetőségek. Amennyiben fejlődik a város, az lehetőséget teremt a turizmus növelésére is. Ezt célozta meg az előző városvezetés a Jászberényi Állat és Növénykert életre hívott pályázatával. A 240 millió forintos száz százalékos állami támogatást elnyerte a város.

A Jászság egészében jól szerepeltek a pályázatok, mintegy félmilliárd forint érkezett a régióba. Köztük van a Jászsági Méhész Egyesület 1,6 millió forintos támogatással – emelte ki Pócs János az örömhírt.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?