Oktoberfest egy kicsit másképp

A Jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Óvoda, Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnáziumban Palencsár Ezsébet tanárnő évek óta nagy lelkesedéssel szervezi az őszi szünet előtti „Oktoberfest” ünnepünket, melyben az alsós német kéttannyelvű osztályokba járó nagyboldogos kisdiákok számot adnak német tudásukról játékos mondókák, dalok, mesék keretében.

Ilyenkor a szülők, és a többi kisdiák is élvezettel nézik meg egymás produkcióját. Az idén ez egy kicsit másképp alakult. Lelkesedésben, előkészületben nem volt hiány, hanem a kialakult vírushelyzethez alkalmazkodva kislétszámú csoportokban tudtak a gyerekek szerepelni, és a szülőket pedig hamarosan a honlapunkra felkerülő műsoros videóval tudjuk meginvitálni.

Látható, hogy a heti 4-5 órás nyelvi tanulásnak köszönhetően már első osztályban néhány hét alatt mondatokat tudnak alkotni, verseket, énekeket tudnak elmondani, és így lépésről- lépésre jutnak el sokan nyolcadikos korukra a nyelvvizsgáig. 

Visszatérve az „Oktoberfesthez”, a gyerekek is megkapták az ünnepség végén a jutalmukat: elismerő oklevelet, stílszerűen igazi bajor perecet, és német Kinder csokoládét.

Felkészítő tanárok voltak: Ilonka- Kalla Eszter, Palencsár Erzsébet, Donkó- Németh Nóra, Forgácsné Benedek Zsuzsanna.

 

                                                                   

                                                                                      Kelemen Csilla

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?