Hat értékes hetvenes

Hat nagyszerű ember köszöntésével tartottunk születésnapi ünnepséget szeptember utolsó napján délelőtt a Jász Múzeumban.

A Jász Múzeum kollektívája sok sok személlyel áll kiváló munkakapcsolatban. A napi rutin mellett néha érdemes megállni egy-egy pillanatra, akkor, amikor a munkatársak életük kerek évfordulós mezsgyéjéhez érnek – emlékeztetett Hortiné dr. Bathó Edit múzeumigazgató a rendezvény nyitányában.

Habil dr. Örsi Julianna néprajzkutató, dr. Pethő László szociológus, Papp Izabella levéltáros, Kiss Erika helytörténeti kutató, Katona Katalin helytörténeti kutató és Pál Mihály népzenész a közelmúltban töltötték, vagy mostanában töltik be a hetedik X-et. A Jászkunság közművelődésének érdekében tett maradandó és értékes munkájukért köszöntöttük őket és kívántunk még aktív, boldogságban, egészségben eltöltött hosszú esztendőket.

Az ünnepséget Pénzes Tivadar és Molnár László népzenészek hangszeres játéka, a Hagyományőrző Egylet születésnapi dala díszítette. A hol hagyományos, hol humorosan rendhagyó laudációk során valamennyi köszöntött szakmai múltját megismerhettük, ahol kiderült szorgalmuk, tudásuk, kitartásuk valóban méltóvá teszik őket arra, hogy a hála virágaival és biztató szavakkal köszönetünket fejezzük ki tevékenységük iránt.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?