Elismerés a Bódi házaspárnak

Halálának évfordulóján, szeptember 29-én, kedden délután emlékeztünk meg a magyar nyelvű színjátszás úttörőjéről, Déryné Széppataki Róza színésznő, opera-énekesnőről.

Városunk szülöttének Déryné utcai emléktáblája előtt Hortiné dr. Bathó Edit múzeumigazgató idézte fel a kor sztárjának felemelkedését, majd hanyatlását. Hagyomány, hogy ezen a napon két olyan személynek nyújtják át a Déryné emlékplakettet, akik a színjátszás, a hangszeres zene, valamint a táncművészet terén kiemelkedő előadói, oktatói és menedzseri tevékenységet folytatnak.

Ez évben, – a kitüntetés történetében először –, egy házaspár vehette át a megtisztelő díjat. Bódiné Bagi Éva és párja Bódi Tamás az egykori Hétszínvirág Táncegyüttes tagjai, alapítói a Jásztánc Alapítványnak, a jászkíséri Pendzsom és a Jászapáti Hagyományőrző Együttes vezetői.

A néptánc területén végzett kiemelkedő előadói és oktatói munkájukért a Jászkerület Kft. és a Városvédő és Szépítő Egyesület a Déryné emlékplakettet az idén számukra adományozta. Az ünnepség Déryné emléktáblájának megkoszorúzásával ért véget.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?