Kreatív éjszaka a Főnixben

Különleges program ígérkezik szeptember 25-én péntek éjszaka a Főnix Műhelyházban és udvarán. A Jászkerület és a Stimulart projekt közös szervezésében kerül sor a Kreatívok éjszakájára, ahol helyi innovatív kézműves terméket forgalmazó, egyedi szellemi terméket produkáló vállalkozók és alkotók mutatkoznak be.

A délután öt órakor kezdődő programon üvegékszer készítő, asztalos, képzőművész, farmer és marketinges szakemberek tartanak előadást termékeikről, vállalkozásaik sikeréről, a kreativitás és gazdaság kapcsolatáról. A termékeket a helyszínen létrehozott piactéren akár meg is lehet vásárolni. Az előadókkal vezetett fórumon, de személyesen is szóba lehet elegyedni.

Remény szerint szép, tiszta őszi éjszaka lesz, a Járdacsillagászok mindenesetre úgy készülnek, hogy nyolc órától csillaglesre várják az érdeklődőket.  Az éjszaka folyamán hangosabb szórakozásra is lesz lehetőség, ugyanis a Harakyru Band koncertre hívja a klubkoncertek rajongóit a moziba. Akik inkább a mesék iránt vonzódnak maradhatnak a Főnixben, ahol a Birinyi mesekör zárja az estet, ezúttal felnőtteknek szóló regékkel.

A jó hangulatról az este folyamán Galik Béla muzsikája, a szomjoltásáról sörterasz, az éhség csillapításáról hamburgerező gondoskodik. Kreatív tevékenységeket a Jászsági Népművészeti Egyesület, a Jövőkép Alkotók Egyesülete standjainál, valamint a Logiscool Jászberény digitális élménytrében lehet kipróbálni.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?