Zökkenőmentes a munka

Jászberény Város Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselő-testülete szeptember 7-én, délután tartotta éves közmeghallgatását a Polgármesteri Hivatal tárgyalójában, ahol az elmúlt időszak teendőit tárták a jelenlévők elé.

Az önkormányzat munkatársai és a sajtó jelenlévő képviselője mellett a testület tagjait – Kökény Zsolt, Kökény Gusztáv, László István, Zsiga Jenő István – Rácz Tamás elnök köszöntötte. Elöljáróban elmondta, önkormányzatuk megfelelően végzi munkáját, éves üléseiket megtartják, Jászberény Város Önkormányzattal pedig töretlen a hatékony, konfliktusmentes együttműködés.

Az elnök továbbá arról is tájékoztatott, hogy a kormányhivatal irányába szóló kötelezettségeiket teljesítik, az adminisztráció, a jegyzőkönyvezés az előírásoknak megfelelően zajlik, ahogy a Városháza épületében helyet kapó födlszinti irodájuk is mindig nyitott ajtóval várja az ügyfeleket. Az elnök hangsúlyozta, mindennemű megkeresésben igyekeznek segítő kezet nyújtani a hivatalos papírok kitöltésétől kezdve a családsegítő támogatásokon, bérlakás intézésén át az anyakönyvi – temetés, születés, házasságkötés – ügyek intézéséig.

Hozzátette, idén az első ülésük január 13-án volt, amikor pályázatfigyelőt bíztak meg az igénybe vehető lehetőségek, ösztöndíj támogatások felkutatásával. Az említett munkatárs azóta is működik, bár a pandémiás helyzet nem kedvezett a pályázati projekteknek. A februári ülésen az előterjesztéseken volt a hangsúly, napirendre kerültek az év kulturális programjai, a bevételek, kiadások, a költségvetés elfogadása, a szervezeti és működési szabályzat felülvizsgálása.

A soron következő ülést a koronavírus első hulláma miatt már nem volt alkalmuk összehívni, de az iroda továbbra is működött, a munka nem lett felfüggesztve, így a veszélyhelyzet elmúltával megrendezett találkozón volt miről egyeztetni, többek között a 2019-es év költségvetésének végrehajtásáról és a már hagyományos jelleggel megvalósított nyári táborról. Kökény Zsolt képviselő elmondta, a Humán Erőforrás Bizottság által biztosított összegből egy néhány napos napközis táborban tudták elhelyezni a hátrányos helyzetű gyerekeket, akik különféle szórakoztató és készségfejlesztő programokon vehettek részt.

A szeptember-október idejére tervezett jászsági cigány nap megszervezése azonban a vírus miatt veszélybe került, ezért a testület úgy döntött, a helyzetre való tekintettel elhalasztják a rendezvényt és remélik, hogy egy későbbi, akár téli időpontban sort tudnak majd keríteni rá.

A képviselők hangsúlyozták, az önkormányzat irodája továbbra is nyitva áll minden megkeresés előtt, a pandémiás helyzet nem akadályozza az önkormányzatot az érdemi munkában, de reménykednek, hogy hamar elül majd a veszély.

 

 

 

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?