Polgármester a testületi ülésről

A szeptember 1-én megtartott rendkívüli testületi ülés kapcsán kértük Budai Lóránt polgármestert mondjon véleményt a történtekről.

Véleményem szerint mindhárom előterjesztés olyan kérdéseket feszegetett, amely szerintem, szerintünk nem a város érdekeit szolgálja. Sem a 14 millió forint elvonása, sem a bizottsági hatáskör elvonás, sem pedig a J.V.V. Nonprofit Zrt. felügyelőbizottsági tagjainak átrendezése nem viszi előre Jászberényt. Mindhárom téma csupán politikai erőfitogtatás.

Azt gondolom, mindebből lesz még konfliktus, sőt ha ez ilyen formában folytatódik, akkor be kell látni, hogy ez így nem működik. A megoldást abban látom, ha a testület feloszlatja saját magát, melyre az ajánlatot meg fogom tenni. Lehetnek vitáink, de ahhoz, hogy egy város működni tudjon az alapokban egyet kell értenünk. P

Próbáltunk együttműködni, egyeztetni, de ez az alap most nincs meg. Álljon ki a másik oldal is, rendezzünk egy újabb választást, amely nyomán létrejön az az egyértelmű többség, ami majd vezeti a várost. Amennyiben ez a nyolc ember nem vállalja az újabb megmérettetést, akkor marad ez a felállás még négy évig. Állok elébe, de az biztos, hogy rendezni fogunk sok-sok ilyen nyílt ülést, hogy az emberek tisztában legyenek vele mi történik – hangoztatta Budai Lóránt.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?