Gólyatábor Sarudon

A Jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Óvoda, Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium 9.a osztálya Sarudon gólyatáborozott augusztus 31- szeptember 1 között.

Baranyi Nikoletta a tábor egyik résztvevője a következőképpen idézi fel a két nap történéseit.

„Hétfő reggel fél nyolc után indultunk útnak osztályfőnökünk Szalainé Tóth Erzsébet és Kalláné Erős Emma tanárnő kíséretében Szarvasra. Nagyon izgultunk, hiszen sok osztálytársunkkal most találkoztunk első alkalommal. Az utazás azonban nagyon jó hangulatban telt. Közel két órás buszozás után megérkeztünk a Szarvasi Arborétumba. Idegenvezetőnktől sok érdekes információt megtudtunk az Arborétum növényeiről és persze az ott élő állatokról is. Az osztály tetszését a pávák nyerték el, melyek szabadon sétálgattak az Arborétum területén.

Ezt követően átsétáltunk a Mini Magyarország makettparkba. Itt Magyarország szinte minden történelmi jelentőségű épületének kicsinyített mását megtalálhatjuk. A makettpark megtekintése után elindultunk a szállásunkra, Sarudra.

Miután elfoglaltuk szobáinkat kicsit megpihentünk, majd kezdődött a közösségépítő program. Indulás előtt Betti néni kérte tőlünk, hogy vigyünk magunkkal egy olyan tárgyat, amihez kedves emlék fűz. Ezen tárgyak segítségével próbáltunk bemutatkozni, egy kis ismertetőt adni magunkról. Nagyon jól szórakoztunk.

Vacsora előtt megérkezett Muhari Ferenc tanár úr, akivel együtt imádkoztunk, majd következett a vacsora. Vacsora után sokat beszélgettünk, nevetgéltünk.

Másnap sajnos rossz időre ébredtünk, így kérdéses volt, hogy a tervezett programunk megvalósulhat-e. Szerencsére Betti néni úgy döntött, hogy reggeli után mégis elindulunk Poroszlóra az Öko centrumba. A Tisza-tavon részt vettünk egy hajókiránduláson, ahol megismertük a tó élővilágát és a történetét. Megnéztük a főépületben található akváriumot és felsétáltunk a kilátóba is, ahonnan gyönyörű kilátás tárul elénk.

Egy kis pihenés és falatozás után sajnos már indulni kellett haza. Fáradtan, de élményekkel feltöltődve érkeztünk vissza délután Jászberénybe.

Az osztály szerint nagyon jól sikerült ez a kis kirándulás, hiszen egy kicsit más oldalról is sikerült megismerkednünk egymással, nem csak az iskolapadból. Köszönjük Betti néninek, hogy megszervezte számunkra ezt a tábort és reméljük, hogy ez csak a kezdet volt és még sok közös kirándulásban lesz részünk az elkövetkezendő 4 évben.”

 

szerző: Kelemen Csilla

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?