Veni Sancte a Nagyboldogasszony iskolában

Iskolánk a nagy tanulói létszámra és a vírushelyzetre való tekintettel három részben tartotta a 2020/2021-es tanév megnyitóját, és szentmisében kérte a Szentlélek segítségét az előttünk álló tanévre.

Vasárnap a gimnazisták tanévnyitójára került sor a Ferences Templomban, majd kedden az alsó és felső tagozatos diákjaink a Nagyboldogasszony Főtemplomban vettek részt Veni Sancte szentmisén és ünnepélyes tanévnyitón. A tanévet mindhárom korosztály részére dr. Novák István főigazgató atya nyitotta meg. A tanévnyitó szentmiséket Szántó József főesperes apátplébános atya, valamint Soltész Ádám káplán atya celebrálta.

Főigazgató atya tanévnyitó beszédében kihangsúlyozta, hogy ez a tanév (bármeddig is tart a vírus miatt) jóval nehezebb lesz mint az eddigiek. Három fontos fogalmat emelt ki, amely végig kell hogy kísérje a tanévünket. A Hit az Istenben való hitre vonatkozik, hisz Ő minket mindig megsegít. A Tudás, ami azt jelenti, hogy most van lehetőség bepótolni az előző tanév vírushelyzet okozta lemaradásait. Végül a Fegyelem, amely sok mindenre kötelez minket mint például a maszk viselésére, az egymásra való odafigyelésre, a fertőtlenítésre, a kézmosásra.

Tanévnyitónkon hagyomány, hogy főigazgató atya megáldja az első osztályosok iskolatáskáját. Ezt követően megköszönte dr. Hild Ágnes leköszönő szülői munkaközösség vezető több éves munkáját. A virágcsokrot és az ajándékkosarat Demeter Sándor igazgató úr és Muhariné Mészáros Katalin igazgatóhelyettes asszony adták át.

Az ünnepség végén a főigazgató atya a „Ne hagyjuk a templomot és az iskolát”idézettel nyitotta meg a 2020/2021-es tanévet.

Szerző: Kelemen Csilla

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?