A kamionhúzó gyengébb nem

A jászberényi BSD Gym sportegyesület a HSMA Erős Emberek szervezetének támogatásával rendezte július 30-án, vasárnap a Kamionhúzó és Erősember Bajnokságot a Szentháromság téren.

A délelőtti készülődés, helyszínrendezés órájában jóga bemutató, majd a Kolibri SE szórakoztatta a gyülekező nézősereget. Tizenegy órakor a szervezők nevében Bordás Sándorné köszöntötte a versenyzőket, a team-eket és a különleges versenyre kíváncsi érdeklődőket. A rendezvényt Budai Lóránt polgármester nyitotta meg.

A verseny, mely egyben a A Girlpower, azaz női erősember U70 és OPEN kategóriák országos döntője is volt kamionhúzással indult. A megmérettetésben két súlycsoportban mérték össze erejüket a lányok, köztük a jászberényi Bordás Dorina és az Európa-bajnok Lahmann Mirtill. A küzdelemben egy 8,5 tonnás kamiont kellett több mint 17 méteren át húzni, majd a következő összecsapásban kenderkötél segítségével vonni.

A jármű helyét egy másik monstrum, egy 220 kilogrammos traktorgumi vette át a harmadik versenyszámban. A kerék felemelése, majd minél hosszabb ideig való megtartása volt a cél. Eztán négyszer kellett átfordítani az óriás gumit. A kétszáz kilogrammos lengősúly cipelése volt az utolsó versenyszám, amellyel a nézők legnagyobb csodálkozására Lahmann Mirtill szinte végigrohanta a tizenöt méteres távot. Nem véletlenül állhatott ő súlycsoportjában a dobogó legmagasabb fokára. Bordás Dorina kiváló teljesítménye ezüstérmet ért. A könnyebb súlycsoportban Csonki Mary lett a legjobb.

A lányok után a férfiak mérték össze erejüket. A férfi kamionhúzó liga legjobbja amatőr kategóriában a jászberényi Darázs Sándor, a profiknál pedig Nagy Arnold lett.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?