Mátrafüreden táboroztunk

Idén a Jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Óvoda, Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium természetjáró sporttábora Mátrafüreden került megrendezésre 2020. július 20-26. között. 72 nagyboldogos diák táborozhatott az erdei táborban.

Kuli Dorottya és Rohonczy Bernadett tanárnők, a tábor vezetői a következőképpen emlékeznek rá. „Iskolánk alsó és felső tagozatos diákjai vettek részt a táborban, akik szeretik a természetet és szeretnék megtapasztalni az erdei életet, közösségbe szerveződve. Idén elgyalogoltunk az Adrenalin Parkba, Sástóra, ahol a gyerekek boboztak, kipróbálták a vízi akadálypályát.

Megismerhették a tábor környékét is rövidebb túrák alkalmával. Meglátogattuk az erdőben Máriácskát, ahol megpihentünk és
imádkoztunk. Elsétáltunk a Rákóczi forráshoz és a Benevár romjainál is vetélkedtünk. Mátrafüreden fociztak a fiúk, játszótereztek a kisebbek, tollasoztak és kipróbálták a szabadtéri edzést a nagyobbak.Fagyiztunk, palacsintáztunk.

Fontos alapelvünk, hogy a természet megismerésével a gyerekek egészséges életmódra nevelése is megtörténjen. Egy közösségben egymás elfogadása is nagyon hangsúlyos szerepet kap, mindenki értékének a megtalálása, a kulturált szabadidő eltöltése. Táborunkban fontos a rendszeres testmozgás és természetesen a labdajátékok, sorversenyek, kézműves foglalkozások, amelyek a mindennapi hagyományos keretek között háttérbe szorulnak.

Pólót batikoltunk, dekupázs technikával készítettünk mécsest, befőttes üvegre karkötőt fontunk, festettünk kavicsokat emléknek, készítettünk álomfogót. Idén sajnos az utolsó napi eső miatt a tábortűz elmaradt. A tábor programjaiban szakavatott pedagógusok segítették a gyerekeket. A szülők felajánlása és az iskolánk alapítványának a támogatása tette még gazdagabbá a résztvevő gyerekek tábori napjait.

Köszönet és hála érte!”

Kelemen Csilla

Latest posts by Munkatársunk (see all)

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?