Kalandozás az Ókori Egyiptomban

Különleges élményekkel tértek haza a Jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Óvoda, Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium alsó tagozatos táborozó diákjai a nyári Öregerdei Táborból. Nagy örömünkre több mint hetven fő jelentkezett a táborba, így két turnusban indítottuk el azt.

A tábor vezetője, Palencsár Erzsébet tanárnő célja az volt, hogy a gyermekek játszva, szinte kötetlen keretek között ismerkedjenek meg az Ókori Egyiptom világával. Színes programokat állított össze, melynek sikeres megvalósításához a jó idő és a kellemes erdei környezet is hozzájárult.

A tábor segítői voltak még: Lengl Katalin és Kovácsné Orbán Ágnes tanárnők. Játékos vetélkedő, kézműves foglalkozás (múmia, és fegyverek készítése), kincskeresés, lovaskocsizás az újerdei régi tanyasi iskolához, a II. Világháborús Emlékműhöz, struccfarmlátogatás, tábortűz, strandolás alkották többek között a tábori programot.

Aki teljesítette a szórakoztató feladatokat, elismerő oklevéllel térhetett haza, melynek szövege a következőképpen hangzott (a táborozó neve után): „… aki az Öregerdei Táborban a próbákat sikeresen teljesítette, a kincseket megkereste, a kézműves feladatokat maradéktalanul elvégezte, így csapatát erősítette, az Ókori Egyiptom varázslatos világát megismerte, magába építette, a tábori élet vetélkedőit, ételeit, italait megrázkódtatás nélkül túlélte.”

Szerző: Kelemen Csilla

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?