Bravúrral az élre

A bajnoki rajton Tiszaújvárosban elért döntetlen után négyes győzelmi sorozatot produkált a Jászberényi FC csapata a labdarúgó NB III Keleti csoportjában. Az újonc Sajóbábony kiütése (6-1) után további három találkozón gyűjtötték be a három pontot, köztük két rangadón.

A Keleti csoport 3. fordulójában, augusztus 12-én, szerdán Kisvárdán vendégeskedett a JFC, és az élvonalbeli gárda közvetlen utánpótlását jelentő házigazdák ellen biztos győzelmet aratott. Hodgyai korai góljára még válaszoltak a szabolcsiak, de a csatár még szünet előtt duplázni tudott, a második játékrészben pedig Albert találatával vált biztossá a siker.

Kisvárda II – Jászberényi FC 1-3 (1-2)

A következő összecsapáson rangadóra érkezett Jászberénybe a Cegléd, akik addig nemhogy pontot nem vesztettek, de még gólt sem kaptak. Szinte a kezdő sípszó pillanatától esőben játszottak a csapatok, több mint egy órán át. A mintegy tíz percig tartó hazai lendületet átvészelték a Pest megyeiek, akik fokozatosan fölénybe kerültek. Szögletrúgásaik után többször a szerencsére is szükség volt, hogy ne kerüljön hátrányba a JFC. A kimaradt lehetőségek után a félidő hajrájában Szöllősiék is vezettek néhány veszélyes támadást, de végül gól nélkül mehettek pihenőre a csapatok. A szünetet követően aztán már berényi uralom jellemezte a játékot, s törvényszerűen jöttek a helyzetek, szűk tíz perc után pedig a gól is. Albert jól indította Fekete Olivért, a fiatal középpályás egy jó csel után a kapu bal oldalát célozta meg, lövését még védte a ceglédi kapus, a kipattanót aztán Pálinkás nyolc méterről a léc alá küldte (1-0). A vezetés birtokában sem csökkent a mieink lendülete, többször is esély kínálkozott a második találat megszerzésére, a ceglédiek csak a meccs vége felé szorongattak komolyabban, Bonicának azonban csak egy alkalommal akadt komolyabb védeni valója. Miután ezt hozta a hazai hálóőr, végül a csapat is sikeresen „szállította” a három pontot.

Jászberényi FC – Ceglédi VSE 1-0 (0-0)

A találkozó után Német Gyula a soron következő, Tiszakécske elleni mérkőzés kapcsán kiemelte, bár a toronymagas bajnokesélyeshez látogatnak, nem félti csapatát, és szeretnének meglepetést okozni. A listavezető elleni vasárnapi villanyfényes rangadón aztán a JFC összeszedett, taktikus játékot nyújtva, szűk negyven perc alatt Pálinkás Gergő duplájával kétgólos előnyre tett szert. Bár a második félidő közepén szépítettek a hazaiak, újabb gólt nem tudtak szerezni, még úgy sem, hogy Fekete Márk kiállítása miatt az utolsó tíz percben emberhátrányban játszottak a mieink. A mutatott teljesítmény alapján teljesen megérdemelten győztek, és átvették a vezetést a tabellán.

Tiszakécske – Jászberényi FC 1-2 (0-2)

A nagyszerű siker után hétközi forduló keretében – lapzártánk után – augusztus 26-án, szerdán a Balassagyarmat volt Süttőék ellenfele, míg a hétvégén, augusztus 30-án, vasárnap 17.30-tól idegenben, a megyei vetélytárs Tiszafüreddel szemben próbálja tovább nyújtani nyerő szériáját a berényi legénység.

 

Szerző: Szőrös Zoltán

Fotó: Agócs László

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?