Négy meccs után második hely

Sűrű az augusztus a Jászberényi FC labdarúgóinak, miután a létszámemelés miatt hétközi fordulókat is beiktattak az NB III csoportjaiban. Német Gyula csapata ezidáig jól bírja a „gyűrődést”, négy mérkőzésük közül az utóbbi kettőn is győzni tudtak, így jelenleg másodikak a tabellán.

A Keleti csoport 3. fordulójában, augusztus 12-én, szerdán Kisvárdán vendégeskedett a JFC, és az élvonalbeli gárda közvetlen utánpótlását jelentő házigazdák ellen biztos győzelmet aratott. Hodgyai korai góljára még válaszoltak a szabolcsiak, de a csatár még szünet előtt duplázni tudott, a második játékrészben pedig Albert találatával vált biztossá a siker.

Kisvárda II – Jászberényi FC 1-3 (1-2)

A következő összecsapáson rangadóra érkezett Jászberénybe a Cegléd, akik addig nemhogy pontot nem vesztettek, de még gólt sem kaptak. Szinte a kezdő sípszó pillanatától esőben játszottak a csapatok, több mint egy órán át. A mintegy tíz percig tartó hazai lendületet átvészelték a Pest megyeiek, akik fokozatosan fölénybe kerültek. Szögletrúgásaik után többször a szerencsére is szükség volt, hogy ne kerüljön hátrányba a JFC. A kimaradt lehetőségek után a félidő hajrájában Szöllősiék is vezettek néhány veszélyes támadást, de végül gól nélkül mehettek pihenőre a csapatok. A szünetet követően aztán már berényi uralom jellemezte a játékot, s törvényszerűen jöttek a helyzetek, szűk tíz perc után pedig a gól is. Albert jól indította Fekete Olivért, a fiatal középpályás egy jó csel után a kapu bal oldalát célozta meg, lövését még védte a ceglédi kapus, a kipattanót aztán Pálinkás nyolc méterről a léc alá küldte (1-0). A vezetés birtokában sem csökkent a mieink lendülete, többször is esély kínálkozott a második találat megszerzésére, a ceglédiek csak a meccs vége felé szorongattak komolyabban, Bonicának azonban csak egy alkalommal akadt komolyabb védeni valója. Miután ezt hozta a hazai hálóőr, végül a csapat is sikeresen „szállította” a három pontot.

Jászberényi FC – Ceglédi VSE 1-0 (0-0)

Az első félidő döcögősebb szakaszát „túlélve” a második negyvenöt percben már szebbik arcát mutatta a JFC. Nemcsak előnye tartására törekedett, ekkor már ráerőltette akaratát jó játékerőt képviselő ellenfelére. A találkozó után Német Gyula elmondta, mivel többen nem sokkal a bajnokság kezdete előtt csatlakoztak a kerethez, még sok előrelépési lehetőség van a teljesítmény terén. Az edző a soron következő, Tiszakécske elleni mérkőzés kapcsán kiemelte, bár a toronymagas bajnokesélyes listavezetőhöz látogatnak, nem félti csapatát, és szeretnének meglepetést okozni. A villanyfényes találkozót augusztus 23-án, vasárnap 19 órától játsszák a Bács-Kiskun megyei településen, a lelkes berényi közönséget látva, talán sok vendégszurkoló is ott lehet a lelátón.

 

Szerző: Szőrös Zoltán

Fotó. Agócs László

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?