YNI Hungary Kupa strandfoci torna

Szombaton ismét a strandlabdarúgás szerelmeseié volt a Lehel Termálfürdő homokos pályája, ezúttal a YNI Hungary Kupáért csaptak össze a csapatok.

Nyolc csapat két négyes csoportban kezdte meg a küzdelmeket reggel 9:30-kor. Az “A” csoportban a Szombati Csapat egy sima győzelem és egy sikeres büntető párbaj után ismét büntetőkre kényszerült a YNI Hungary ellen (a rendes játékidőben 7:7 lett), de ezúttal is jobb volt a büntetőknél, így csoportelső lett.
Másodikként a Kis gól is gól jutott be a négy közé, mely magabiztosan verte a PGYM csapatát, akik viszont a YNI Hungaryt győzték le. A “B” csoportban az Északírek magabiztosan hozták a mérkőzéseiket, másodikként a Berény Barátok jutott a legjobb négy közé, de a másik két csapat (a Rokkant és a kartali Magyar-ép Holding) is alaposan megizzasztotta a továbbjutó csapatokat, nagyon élvezetes mérkőzéseknek lehettek szemtanúi a kilátogató nézők.
Az első elődöntő hatalmas csatában döntetlennel ért véget (az utolsó másodpercekben egyenlített a Szombati Csapat), így büntetőkre került sor, melyet a Berény Barátok nyert meg, így ők jutottak a döntőbe.
A másik elődöntő simább mérkőzést hozott, az Északírek szemre is tetszetős játékkal verték a Kis gól is gól-t, így a döntőben újra összecsaphattak a Berény Barátokkal. A kisdöntőt a Szombati Csapat nyerte, de a Kis gól is gól is nagyszerűen helytállt.
A döntőben hatalmas csata folyt a kupáért, először az Északírek vezettek, de fordított a Berény Barátok, majd 3 újabb Északírek gól következett, így 4:2-re utóbbi csapat nyerte a döntőt, ezzel együtt a YNI Hungary Kupát és az aranyérmeket.
Különdíjakat is kiosztottak a szervezők, a legjobb kapus Rácz Tibor (Berény Barátok), a legjobb mezőnyjátékos Berkó László (Északírek), míg a gólkirály Szabó Tamás (Berény Barátok) lett.
Két női mérkőzésre is sor került, ahol a JFC lányai, hölgyei mérkőztek meg egymás között, óriási csatát vívtak egymással, az egyik mérkőzésen a szakadó eső sem tántorította el őket, attól hogy ne rúgják tovább a labdát.
Végül az egyik mérkőzést az “A” csapat, míg a másikat a “B” csapat nyerte meg, így elégedetten mehetett haza minden JFC-s lány.
szerző: Kiss Attila

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?