Rajt előtt a JFC

A rendhagyó módon lezárt tavaszi idény után már június végén elkezdték a felkészülést az új bajnokságra a Jászberényi FC labdarúgói. A csapat edzője továbbra is Német Gyula, akinek a bő egy hónap alatt kilenc edzőmérkőzésen bizonyíthatnak a régi és új játékosok.

Az augusztus 2-i rajton akár öt új futballista is bemutatkozhat berényi színekben, miután a saját nevelésű fiatalok beépítése mellett a kellő rutin is szükséges, így több posztra is vannak érkezők. A továbbiakban Nyíregyházán kapusedzőként dolgozó Miski Zoltán helyére a hosszú éveken át az ESMTK-ban védő Bonica Sebastian kerülhet, akit Maglódról igazoltak át.

A védelemben Torkos Attila (Dunaharaszti), a középpályán az NB II-t is megjárt Lőrincz Attila (legutóbb Veszprém) és Gergely Péter (Gyöngyös), míg a támadósorban egy régi ismerős, az egy éve távozó, s most visszatérő Albert Ádám (Szolnoki MÁV) jelenthet erősítést. A tesztmérkőzéseken – melyek során NB III-as és megyei ellenfelekkel is találkoztak Süttőék – változatos eredmények születtek, általában a keret fiataljai is játéklehetőséget kaptak.

Az erőgyűjtést és az összecsiszolódást szolgálta a július 15. és 21. között Szarvason tartott edzőtáborozás, a főpróba pedig július 25-én, hazai környezetben, a Törökszentmiklós ellen lesz. Az MLSZ a harmadosztály csoportjainak létszámát 16-ról 20-ra emelte, így hétközi fordulók is lesznek. A JFC-nek a Keleti csoport tavalyi mezőnyéhez képest hét új vetélytársa lesz, az NB II-ből kiesett Tiszakécske, a BLSZ-bajnok BVSC, a megyei bajnokságból felkerült Salgótarján, Sajóbábony és Tiszafüred, valamint két élvonalbeli klub második csapata, a Kisvárda és a Mezőkövesd.

Pár napja napvilágot látott a sorsolás is, miszerint augusztus 2-án Tiszaújvárosban kezd Német Gyula legénysége. Az első hazai meccset 9-én (szintén vasárnap) rendezik, amikor Sajóbábony lesz a vendég Jászberényben. Ezzel nincs is semmi gond, de amellett már nem mehetünk el szó nélkül, hogy e hónapban hét (!) mérkőzés vár a fiúkra, amelyek közül kettő szerdára esik. Az I. és a II. osztályban, azaz a „profi” bajnokságban bizonyára mindez nem jelent gondot.

Úgy tűnik azonban, hogy a Szövetség egyáltalán nem vette figyelembe, hogy a III. osztály amatőr bajnokság. A játékosok esetében kérdéses lehet, hogy a hónapok óta tartó koronavírus-járvány miatti bizonytalan helyzetben mit fognak szólni a munkaadóik ahhoz, hogy szerdai napokon nem számíthatnak rájuk.

Mindezeket figyelembe véve, igazán odafigyelhettek volna az illetékesek. Remélhetőleg valahogy azért megoldják a csapatok, és nem tartalékosan kell futballozniuk a szerdai napokon. Egyébként az első hétközi meccset Kisvárdán (08. 12.) játssza a JFC, a másikat pedig (08. 26.) hazai pályán a Balassagyarmattal.

Szerzők: Ács Tibor – Szőrös Zoltán

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?