A vendégmunkások elszállásolása nem érdeke Berénynek

Dobrán Gyula, a Mi Hazánk Mozgalom önkormányzati képviselője péntek délelőtt a tervezett munkásszálló témájában tartott sajtótájékoztatót a Faiskola utcában.

Dobrán Gyula kifejtette, tartja az előző önkormányzati ülésen elmondott véleményét, mely szerint – a Fidesz frakcióhoz hasonlóan – nem támogatja a munkásszálló projektet, amelyhez közel kétszáz millió forint önrész szükséges.

Véleménye szerint mintegy száz, elsősorban ukrán vendégmunkás elszállásolása nem érdeke Jászberénynek. Hangsúlyozta, az önkormányzat most 200 millió forinttal támogatja a beruházást, amit tíz évig munkásszállóként kell üzemeltetni. Amennyiben a lakásokat kiadják, körülbelül másfél millió forint érkezik havonta az önkormányzat kasszájába, ami évi 18 millió forintot jelent.

Ebből is látszik, hogy tíz év alatt nem fog megtérülni a befektetés, mindemellett valószínű, akkor majd sokat rá is kell költeni a felújítására – részletezte a képviselő. A jászberényiek, jászságiak érdeke a bérnövekedés, de a vendégmunkások alacsonyan tartják a fizetéseket.

Hozzátette, a polgármester megválasztása előtt folyamatosan a munkásszálló ellen volt. Mindezt kinyomtatott Facebook posztokkal, videóbejátszással támasztotta alá a sajtótájékoztató alkalmával.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?