Konténerosztály?

A Jászberényi Tankerületi Központ mint fenntartó, a tulajdonos önkormányzattól hozzájáruló nyilatkozatot kért a Bercsényi Miklós Általános Iskola területén lévő két konténertanterem elhelyezéséhez. Minderre azért van szükség, mert a szeptemberben kezdődő tanévre 90, körzetben élő kisgyermeket vett fel az intézmény, így tanterembővítésre lett szükség.

Budai Lóránt polgármester az üggyel kapcsolatban elmondta, a Szent István körúti Eltérő iskola is hasonló kérelemmel fordult az önkormányzat felé. Az intézmények igénye egyeztetés alatti folyamatban van, hiszen mind a konténernek, mind az elhelyezésnek bizonyos szabályai vannak, amelyeknek a helyi és központi jogszabályokkal kompetensnek kell lenniük. A konténereknek van egy bizonyos helyigénye, meg kell felelniük a településkép, a helyi arculati kézikönyv elvárásainak is.

A városvezetés mindenképp igyekszik segítséget nyújtani a Tankerületnek és nem utolsósorban az érintett családoknak. Sajnos jelenleg az önkormányzatnak nincs olyan lakóingatlana, ahol a gyermekeket el lehetne helyezni, így a konténer tanterem tűnik járható útnak, amennyiben minden megfelel a jogszabályoknak.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?