Jogok és igények

Néhány héttel ezelőtt Bobák Zsolt képviselő jelezte, majd telefonos bejelentés érkezett a jegyzőhöz, amelyben a Dózsa György út egyik ingatlanában hangos éjszakai zeneszolgáltatásról, kereskedelmi egység üzemeltetéséről panaszkodott a környéken lakó. Az ügyről Baloghné dr. Seres Krisztina jegyzőt és Budai Lóránt polgármestert kérdeztük.


Jogszabály szerint a kereskedelmi egység működésével kapcsolatban engedélyeztetésre nincs szükség, viszont a zeneszolgáltatás engedélyköteles, azonban ezek a bejelentések nem érkeztek meg a hivatalba. Ez azt jelenti, hogy több alkalommal is engedély nélkül tartottak ott rendezvényt. A veszélyhelyzet miatt az ilyen jellegű események megrendezése egyébkét is tiltott volt.

A Hatósági Iroda tisztségviselői felhívták a szórakozóhely tulajdonosát, hogy megtudják, ki a bérlő és milyen céllal bérli az ingatlant. A jegyző a rendőrséggel szintén felvette a kapcsolatot. A tulajdonost tájékoztatták, hogy jelenleg jogellenesen folytatnak ingatlanában tevékenységet, illetve elmondták, mit kell tennie ahhoz, hogy minden szabályos legyen.
Ezek után a tulajdonos felmondta a bérleti szerződést – tájékoztatta lapunkat a jegyző.

A polgármester kéri a lakókat, hogy amennyiben bármiféle hasonló tevékenységet tapasztalnak, tegyenek hivatalos bejelentést a rendőrség felé. A szórakozóhely üzemeltetőjének a jegyzőhöz van bejelentési kötelezettsége. Budai Lóránt hangsúlyozta, nem a szórakozóhelyek ellen vannak, de a törvényt mindenkinek be kell tartani! A szórakozáshoz és a nyugalomhoz való igényt és jogokat össze kell fésülni. Mindehhez a városlakók és a rendőrség segítségét is kéri a városvezetés.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?