95 esztendő a szerető család körében

A veszélyhelyzet lejártával, egészségben és biztonságban, népes családja körében ünnepelte születésnapját az elmúlt hétvégén Bagó-Vas Imréné, aki kilencvenötödik életévét töltötte be április 28-án.

A szépkorúak táborát erősítő Horti Rozália néni szerető rokonaival, gyermekével, három unokájával és hat dédunokájával karöltve ünnepelte kilencvenötödik születésnapját június 20-án, szombaton. A család tagjai kitörő örömmel fogadták a hírt, hogy a karantén után újra együtt lehetnek, és közösen üdvözölhetik szívüknek kedves édesanyjukat, nagymamájukat, dédimamájukat.

Horti Rozália 1925. április 28-án született Jászberényben. Gyermekkora nehéz körülmények között telt. Két bátyjával a tanyasi iskolában tettek szert arra a nyitottságra és kíváncsiságra, mely a mai napig jellemző Rozália nénire. Megboldogult férjével, Bagó-Vas Imrével később egy tánciskolában ismerkedtek meg, 1947-ben pedig úgy döntöttek, egész életükben együtt szeretnék járni azokat a bizonyos lépéseket. Házasságuk több mint öt évtizeden keresztül tartott, szerelmük gyümölcse pedig Rozália – akitől sajnos ideje korán el kellett búcsúzniuk – és Imre lettek.

Rozália néni kezdetben a dohánybeváltóban tevékenykedett, majd a tsz-ben dolgozó férje munkáját segítette, azt követően pedig a háztartásnak, családtagjainak és a szeretettel gondozott kertnek szentelte szorgos mindennapjait. Mai napig élénk érdeklődését a friss hírek elégítik ki, melyeket gyakran megvitat hozzátartozóival, akiktől erre a szép alkalomra is egy modern televíziót kapott ajándékba.

Az ünnepeltet névrokona, Bohárné Bathó Rozália képviselő asszony köszöntötte néhány szép szóval, a miniszterelnök nevében hivatalos oklevéllel és egy színpompás tavaszi virágcsokorral.

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?