Elkezdődtek az iskolákban a nyári munkálatok

A Jászberényi Tankerületi Központ intézményeiben már folynak a nyári időszakban esedékes tartalmi és infrastrukturális fejlesztések, melyekről Zsemberi Zoltán tankerületi igazgató adott bővebb tájékoztatást lapunknak.

A tisztasági festéseket, kisebb javításokat az eddig eltelt időszakban is folyamatosan végezték az iskolák karbantartói. Infrastrukturális fejlesztés Jászberényben a Szent István körúti EGYMI-ben indul a nyár folyamán. Itt három tantermet alakítanak ki, a közbeszerzés jelenleg is folyamatban van. Jászárokszálláson a tornaterem tetőszerkezetének felújítását tervezték a nyári időszakra, még Pusztamonostoron az iskolaudvar térkövezését, Jászboldogházán pedig a tornatermi öltözők felújítását fogják elvégezni.

Jászapáti általános iskolájában az EFOP 4.1.2. projektben 2020. szeptember 1-jétől kezdve vezetik be a Komplex Alapprogramot. A program épít a tanulók sokszínűségére, egyedi képességeik kibontakozására. A cél, hogy bővüljön a diákok meglévő tudása, pozitív élményekben, sikerekben legyen részük, képessé váljanak az önálló és a társas tanulásra, egyszóval: az eredményes tanulásra.

Az igazgatótól továbbá megtudhattuk, a veszélyhelyzet miatt ebben a tanévben csak virtuálisan köszöntötték a nevelőket pedagógusnap alkalmából. A körülményekre való tekintettel az immár hagyományos elismeréseket egy későbbi időpontban, ünnepélyes keretek között kívánják átadni.

 

fotó: archív

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?