Rendben zajlanak a szakmunkásvizsgák

Májusban 117 diák 17 szakmacsoportban vizsgázik a Szolnoki Szakképzési Centrum Klapka György Szakgimnázium és Szakiskolájában. A megmérettetésekről Tamás Zoltán igazgató tájékoztatta lapunkat.

A második hete zajló vizsgák a veszélyhelyzet formálta körülmények ellenére zökkenőmentesen zajlanak. Az intézményben oktatott valamennyi szakmában számot adnak tudásukról a tanulók. A szóbeli megmérettetések itt is elmaradnak az idén, tehát csak írásbeli és gyakorlati vizsgán kell bemutatni a megszerzett tudás legjavát.

Négy szakma, – fodrász, kereskedő, autószerelő, vendéglátás – érettségire épülő képzés formájában szerezhető meg. Ők a rendes érettségit követően írtak még egy szakmai érettségi dolgozatot is. A hároméves képzésben résztvevő szakmunkások közül a hegesztőknek és az eladóknak, gyakorlati vizsgákkal kezdődött a megmérettetés és mivel nem volt szóbeli, írásbeli már meg is kapták a bizonyítványukat.

A gyakorlati bemutatókra ezúttal, a jogszabály keretein belül az iskola épületében kerítettek sort. A vizsgaidőket is lecsökkentették a veszélyhelyzet miatt, hogy a fiatalok minél kevesebb időt töltsenek közösségben. Vizsgára valamennyi végzős jelentkezett és eddig sikeresen vették az akadályokat.

A szakmunkás írásbeli vizsgák 25-én kezdődnek. Eladó, cukrász és autóvillamoság szakmában a felnőttképzésben résztvevők is vizsgáznak. Érettségi vizsgát 30 diák tett, a tanárok a héten végeznek a dolgozatok javításával.

Az iskolában online ballagás keretében búcsúztak a végzősöktől. A jutalomkönyvek átadására a vizsgák alkalmával kerül sor.

 

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?