Kitüntették a jászberényi tűzoltót

Május negyedikén, Szent Flórián védőszent napján került sor már évek óta hagyományosan a kiemelkedő tűzoltók, kéményseprők, civilek és önkéntesek elismerésére. A díjazottak között idén is köszönthettünk jászberényi lánglovagot, nevezetesen Matók Gábor tű. főtörzsőrmestert, a helyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét.

Noha 2020-ban a járvány okán elmaradt a hivatalos állománygyűlés, a miniszteri, főigazgatói elismerések így is eljutottak a díjazott érintettekhez.

A hivatásos tűzoltóság megalakulásának 150. évfordulója évében, Dr. Pintér Sándor belügyminiszter beosztásában hosszú időn át végzett, kiemelkedő munkája elismeréseként jutalomban részesítette Matók Gábor tű. főtörzsőrmestert.

Matók Gábor elmondta, már 2005 óta teljesít szolgálatot a jászberényi tűzoltóságon, ahol megszakítások nélkül jutott el a főtörzsőrmesteri rendfokozatig a ranglétrán, jelenleg pedig gépjárművezetői feladatokat lát el.

Az elismerés híre meglepetésként érte, de mint mondta, azt a társaival végzett közös munka tette lehetővé, őt pedig csak mint átvevőt érte a megtiszteltetés, a közvetlen környezete nem is értesült a szerény tűzoltó eredményéről.

Matók Gábor elárulta, annak idején tulajdonképpen egy adódó lehetőséget aknázott ki azzal, hogy erre a pályára lépett, de ma már bizton tudja, nem véletlenül terelte erre a sors. A díjazott hangsúlyozta, hivatásán keresztül a továbbiakban is a tőle telhető maximumot igyekszik megtenni a közjó érdekében.

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?