Zavartalanul zajlanak az érettségi vizsgák a helyi középiskolákban

Május 4-én, hétfőn reggel megkezdődtek az érettségik a Jászberényi Tankerületi Központ fennhatósága alá tartozó középiskolai intézményekben. Az idei vizsgák a megszokottól eltérően, a járványhelyzetben hozott intézkedésekhez igazodva zajlanak, a részletekről Zsemberi Zoltán tankerületi igazgató tájékoztatta lapunkat. 

Mint azt megtudhattuk, a Jászberényi Tankerületi Központ három középiskolájában zavartalanul megkezdődött az érettségi vizsga május 4-én. Az érettségi vizsgák lebonyolítása során az érvényes járványügyi szabályokat figyelembe vették.  Az intézményvezetők kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a takarítók minden vizsgahelyszínt alaposan kitakarítsanak és fertőtlenítsenek. Emellett mindenhol biztosítottak kézfertőtlenítőt a vizsgázók és a pedagógusok számára. Az egyes intézményekben lehetővé tették a gyors beléptetést, sem az épület előtt, sem a folyosókon nincs csoportosulás.

A Kormány minden vizsgázó és felügyelőtanár számára maszkot, a felügyelőtanárok és a dolgozatokat javító tanárok részére kesztyűt biztosít. Valamennyi helyszínen van megfelelő mennyiségű kézfertőtlenítő a bejáratnál, valamint a folyosókon és a termekben egyaránt.

A Jászberényi Tankerületi Központ intézményeiben összesen 220 tanuló érettségizik a májusi – júniusi érettségi időszakban. Azon tanulók közü,l akik rendes érettségi vizsgát tesznek nem lépett vissza senki a vizsgától. Az előrehozott érettségi vizsgákat a rendelet értelmében törölték, ez a három intézményükben 136 darab vizsgát jelent.

A 119/2020-as Kormányrendelet szerint bármely vizsgatárgyból tett középszintű írásbeli vizsga esetén, ha írásbelin valaki eléri a tizenkettő százalékot, de nem éri el a huszonöt százalékot, szóbeli vizsgát tehet.

fotó: Nagy Tamás

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?