Konrád, a kajmán kalandjai

A tavalyi esztendőben különös meglepetésként érkezett a Jászberényi Állat – és Növénykertbe egy pápaszemes kajmán, melynek a közösségi oldalon adhattak méltó nevet a kreatív hozzászólók.

A tavalyi év augusztusában ismeretlen személy által küldött csomag érkezett a fővárosi Tropicariumba, egy ajtó előtt hagyott, különös doboz képében. A bútorlapokból készült tárolón az alábbi tájékoztató állt: “Tropicarium, kérem, fogadjanak be, 130 cm-es kajmán. Vigyázz, harap!!!”

A hátrahagyott csomagban valóban egy magára hagyott, ugyanakkor igen méretes, jól táplált pápaszemes kajmán várta, hogy új otthonra leljen. A Tropicarium – betartva az előírást, miszerint az állat nem társítható más kajmánokkal – a jövevényt saját, Kálmán névre keresztelt pápaszemes hüllőjük kifutója helyett a jászberényi gyűjteménybe küldték.

A helyi állatkertben 2018 őszén sajnálatosan elpusztult egy kajmán, ám minden szükséges feltétel adott volt az árva aligátor befogadásához. Augusztusban költözött be a sok kalandot megélt krokodil új lakhelyére, viszont a dobozára írt „használati utasításból” kimaradt az állat neve, így a gyűjtemény közösségi oldalán tett közzé névadó felhívást.

A hím egyed múlt hét, szerda estig várt hangzatos keresztnevére, mely végül a Konrád elnevezés lett. A legújabb járványügyi intézkedések értelmében vidéken újra kinyithatnak az állatkertek, így a látogatók már saját szemükkel is megcsodálhatják a frissen keresztelt krokodilt.

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?