Együtt a bajban is

A járvány miatt kialakult vészhelyzet újabb civil összefogást eredményezett, ennek lehettünk tanúi április 24-én, péntek délelőtt a Védelem Holding Kft telephelyén. A biztonságtechnikai vállalat, a Jászberényi Krízis Csoport, a speciális mentőszolgálat és a keresőkutyás osztagok kooperációjával egy 24 órában elérhető és kivonuló szolgálat jött létre.

Az önkéntes csoport megjelent tagjait, a civileket, a szakszemélyzetet és a vezetőket házigazdaként Baráth László, a Védelem Holding Kft. többségi tulajdonosa köszöntötte. Bevezetőjében a társaság éjjel-nappal hívható diszpécser központját, valamint magas szintű gyakorlattal rendelkező dolgozói állományát ünnepélyesen a Krízis Csoport rendelkezésére bocsátotta.

Hangsúlyozta, a jász emberek mindig is híresek voltak arról, hogy a bajban új utak felkutatását kezdeményezték, ezt a rendkívüli életigenlést és összefogást tapasztaljuk most, a járvány idején is. „A kollégák kezelik a szabad és zárt térben keletkező csoportosulásokat, látogatják a piacokat és a mentőautókkal együtt járőröznek.” – részletezte a tulajdonos. A +36 70 238 1262-es telefonszámon beérkező hívásokat a diszpécser szolgálat kezeli, és a felmerülő problémákat a munkacsoporttal együttműködve, az egyes feladatkörökre specializálódott szakemberekkel közösen oldják meg.

„Együtt a bajban, ezt a szlogent szeretném hangsúlyozni, hiszen Jászberényben egy olyan csoport jött létre, melyben mindentől függetlenül, politikusok, civilek és specialisták fogtak össze, mert a jászberényi, a jászsági emberekért akarnak és fognak is dolgozni.” – emelte ki Baráth László, majd átadta a szót Erdei Zsoltnak, a WH Working Dog Service Kft. ügyvezetőjének.

A kutyás járőrözéssel foglalkozó cég igazgatója úgy véli, példa értékű ez az összefogás, melyben részt vállalhatnak. A jelenlegi helyzetben nagyon sok riasztást kaptak és kapnak, az elveszett idős emberekről pedig nem tudhatják előre, hogy fertőzöttek-e vagy sem. A Special Rescue mentőcsoporttal illetve a helyi Mentőkutyás Szolgálattal karöltve már maximálisan helyt tudnak állni az adott helyszíneken és a kollégákat sem teszik ki felesleges kockázatnak.

Németh Szilvia, a speciális mentőszolgálat vezetője az egyedülálló járműflottáról és a személyi állományról szólt.  A segítséget igénylő polgárok ellenőrzött körülmények között, fekvő beteget is szállító terepjárómentőkkel juthatnak el a megfelelő intézménybe, legyen ez kórház vagy rendelőintézet.

Tamás Zoltán fűzte tovább a gondolatokat, kiemelte, hogy már nem csupán Jászberényt, de lassan az egész Jászságot le tudják fedni 24 órás, komplex szolgáltatást nyújtó csoportjukkal, így ha bármilyen probléma adódik, az információt megosztják, és a lehető leghatékonyabban kezelik. Megköszönte mindenkinek, aki részt vesz a kezdeményezésben, hiszen a mai világban sok mindent meg lehet már oldani, sok mindenben tudnak segítséget nyújtani, de semmiképp sem egyedül, csakis közös erővel.

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?