Köszönet a türelemért és a törődésért

Szerdán reggel a Szent Klára Idősek Otthonának kollektívája tíz darab, a vírus elleni védekezésben használható arcpajzsot vett át Tamás Zoltán iskolaigazgatótól.

A pajzsokat örömmel fogadták a dolgozók, különösen a szemüvegeseknek nyújt könnyebbséget, hiszen eddig nem tudtak megfelelő szemvédőt viselni. A pajzs megakadályozza azt is, hogy önkéntelenül az arcához nyúljon a dolgozó.

Vargáné Deme Katalin elmondta, hogy a 130 gondozott jól van, csupán a látogatási tilalom ad okot némi szomorúságra. A szeretteik hiányából fakadó búslakodást az otthon szép parkjában tett séták, a kellemes kinti időben való tartózkodással tudják ellensúlyozni. A dolgozók mindent megtesznek az idősek komfortjának érdekében. Akivel lehetséges skypon keresztül tudnak a hozzátartozók kommunikálni, amit nagyra értékelnek az otthon lakói. Szintén hálás szívvel fogadják az atyák közreműködését, akik kihangosítón keresztül közvetítik a szentmiséket lelki megnyugvást adva a gondozottaknak.

Katalin asszony tájékoztatott, hogy minden szükséges eszközük megvan a járvány elleni védekezésben. Elegendő számú maszk és kesztyű is rendelkezésre áll. Létrehozták az előírás szerinti izolációs szobát. Külön megköszönte dr. Zsólyomi Katalin doktornő fáradhatatlan munkavégzését, valamennyi kolléga kitartását, a gondozottak és a hozzátartozók türelmét, és természetesen Tamás Zoltánnak és a Klapka iskola önkénteseinek az arcpajzsok elkészítését és átadását.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?