Jószívvel Ricsiért

A Jászberényi Jótékonykodók újabb sikeres akciót valósítottak meg, amely április, 20-án, hétfőn öltött testet egy kupakgyűjtő edény formájában.

Magyar Anita lapunknak elmondta, hogy rekordsebességgel sikerült megvalósítani az elképzelésből a valóságot. Egy hét sem kellett hozzá, hogy a meghirdetett kupakgyűjtő akciónak megfelelő tároló edény elkészüljön és kihelyezhessék végleges helyére, a piactérre. A kosarat a Krízis csoport és a kivitelező anyagi támogatásával Bagi István és családja készítette el. A jótékonykodóknak Kocsis Tibor felajánlotta, hogy saját költségén rendszeresen üríti a tárolót és az apáti átvevő helyre szállítja a kupakokat.

A tároló helyét a Piac Market előtt a bolt tulajdonosa, Sárközy Csabáné Béres Krisztina biztosítja. Most az izomtónus-eloszlási zavarban szenvedő hároméves Banya Ricsike megsegítésére gyűlik a műanyag kupak, de később egyéb jótékony célokat szolgál majd az innen befolyt adomány. A kisfiú külföldi operációja két és fél millió forintba kerül, az összeg fele gyűlt össze eddig.

Egy mázsa kupakot 4000-4200 forint körüli áron vesznek át. Egy hét alatt máris több mázsa színes kupak gyűlt össze. Rengeteg felajánlás érkezett, kisebb nagyobb csomagokban. Volt olyan szervezet, amely máris három zsák kupakot hozott. Példa nélküli az a hatalmas összefogás, ami a berényi közösségben tapasztalható – fejezte ki örömét Magyar Anita.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?