Véleményezzék a terveket!

Városunk településrendezési tervét évente felül kell vizsgálni. A képviselő-testület márciusi ülésén döntött a települési terv részterületeket érintő módosításáról.

Normál helyzetben a lakosságot fórumon tájékoztatja a városvezetés a tervezett módosításokról, majd helyet ad a véleményezésnek is a városlakók számára – fejtette ki érdeklődésünkre Alvári Csaba főépítész. Mivel a járványhelyzet nem engedélyezi a fórum megtartását, ezért a helyi média csatornáin keresztül tekinthetnek bele a városlakók az anyagba.
Vállalkozói kezdeményezés alapján, Jászberény Városi Önkormányzat Képviselő-testülete támogatja Jászberény város Településrendezési eszközeinek módosítását a hrsz.: 9349/2 és hrsz.: 9354/4 magánút ingatlanok vonatkozásában.
Az érintett ingatlanokon tervezett fejlesztés megvalósításához övezeti átsorolás szükséges. A két (egymással szomszédos) érintett ingatlan övezeti besorolása „Közúti közlekedési övezet” (KÖu) helyett, „Kereskedelmi, szolgáltató gazdasági övezet” (Gksz) lesz, mely lehetővé teszi a két ingatlan területének a szomszédos telkekkel történő összevonását és azokkal közös hasznosítását. A dokumentumot a város honlapján (www.jaszbereny.hu) tanulmányozhatják az érdeklődők. Elérhető a Városfejlesztés – Településfejlesztés- Településrendezési terv módosítása – Véleményezési dokumentáció lapfülek alatt.
Szintén a város honlapján keresztül véleményezhetik az anyagot. A véleményezés a Városháza-Irodák- Városüzemeltetési Iroda- Településképi véleményezés útvonalon érhető el. Észrevételeiket, javaslataikat ugyanakkor telefonon és emailben is megtehetik Alvári Csaba főépítésznél április 20-ig.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?