Speciális mentők a Jászságban

Április 9-én, csütörtökön Pócs János országgyűlési képviselő közbenjárásának eredményeként hét darab speciális mentőkocsi érkezett a Jászságba, hogy a járművek és szakképzett személyzetük a járványhelyzetben a térség lakóinak segítségére legyenek.

A Specialrescue Team, speciális élet- és műszaki mentőszolgálat a Krízis csoport – Jászberény, a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház munkáját támogatja. Feladatuk lesz többek között a járványkórházból negatív eredménnyel rendelkezők szállítása és a Krízis csoport tevékenységének segítése.

A budapesti csapat Pócs János ösztönzésére választotta Jászberényt és a Jászságot karitatív tevékenysége célpontjául. A mentősökből, mentőtisztekből, orvosokból összeállított képzett személyzet egészségügyi feladatok mellett műszaki mentési, tűzoltási tapasztalatokkal is rendelkezik. Az autók mentési alapfelszereltséggel ellátottak, tartalmaznak nyaki gerinc rögzítőt, defibrillátort, és van terepjárási képességgel ellátott fekvőbeteg szállító jármű is a flottában.

A mentőautók érkezése ékes példája annak, hogy az ország, a Jászság összefog a bajban – mondta Pócs János a csütörtöki képviselői iroda előtt tartott átadón.

Fotó: Gémesi Balázs

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?