Felhívás versírásra

Az április 11-i költészet napjához, továbbá a járvány miatt életbe lépett Maradj otthon! mozgalomhoz kapcsolódva jelentkezett versíró pályázattal a Jászberényi Városi Könyvtár.

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésének évfordulóján ünnepeljük. Életműve megkerülhetetlen nem csak a művészetekkel foglalkozók, hanem minden magyar ember számára. Ebből az alkalomból irodalmi estekkel, könyvbemutatókkal, találkozókkal és versenyekkel tisztelegnek a líra előtt.

A hagyományos irodalmi kezdeményezésből kívánja kivenni részét a Jászberényi Városi Könyvtár, mely idén sajnos nem tud programokkal kedveskedni látogatóinak, de a költészet napjáról mégsem szeretnének megfeledkezni.

A helyi könyvtári közösség ez alkalomból két témában, három korcsoportban hirdet versíró pályázatot. A pályaműveket Az én Jászságom, és A könyv örök tematikákban lehet benyújtani. Az előbbi a Redemptiohoz kapcsolódik, a mit jelent jásznak lenni, miért szeret Jászberényben élni kérdések köré fogalmazódik, még az utóbbi az olvasás, a könyvek, a könyvtár témájában íródó költeményeknek biztosít lehetőséget.

A felhívásban hangsúlyozzák, a vers stílusában, formájában és terjedelmében sem határoznak meg kikötéseket. Az alsó és felső tagozatos, valamint felnőtt (középiskolástól) kategóriákban indulók szerzeményeit a jaszkonyvtar@gmail.com címre várják augusztus 25-ig bezárólag. Az élményjutalmakat várhatóan az októberben megrendezésre kerülő Őszi Könyvtári programsorozat keretében osztják ki a legjobbaknak.

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?