Betartják a korlátozásokat a polgárok

A múlt héten határozatlan ideig meghosszabbította a kormány a koronavírus-járvány miatt két hete elrendelt kijárási korlátozást. A rendelet kapcsán tett rendőri intézkedésekről, az állampolgárok magatartásáról a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs szerve tájékoztatta lapunkat.

Sipos Andrásné r.alezredes tájékoztatása szerint az állampolgárok jelentős többsége megértette a korlátozott társasági érintkezés szabályait és annak fontosságát. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai fokozott, visszatérő és folyamatos járőrszolgálatot biztosítanak a boltok, üzletek, egyéb csoportképző helyek környékén.

A fokozott rendőri jelenléthez pozitívan állnak hozzá az állampolgárok. Az egészségük és életük megóvása érdekében hozott rendelet üzletekre, vendéglátóhelyekre vonatkozó szabályainak megszegése miatt a kollégáknak nem kellett intézkedniük.

Mint azt megtudhattuk, komolyabb incidens nem jutott a rendőr-főkapitányság tudomására. Az eddigi rendőri intézkedések jogi felvilágosítással, figyelmeztetéssel, helyszíni bírság kiszabásával, illetve szabálysértési feljelentéssel zárultak.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2020. április 13-án 24 óráig bezárólag – a kijárási korlátozásról szóló rendeletben meghatározottak megszegése miatt – a rendőrök 206 személyt figyelmeztettek, 89 db helyszíni bírságot szabtak ki, és 158 esetben tettek szabálysértési feljelentést.

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?