Járványügyi intézkedések a Városüzemeltetőnél

A járvány megelőzésének és terjedésének érdekében a Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. hatáskörében számos intézkedést hozott, illetve átszervezett bizonyos tevékenységi köröket. Mindezekről Horti Ádám kommunális ágazatvezetőt kérdeztük.

Milyen megelőző intézkedéseket hozott hatáskörében a J.V.V. Nonprofit Zrt. a megelőzés, illetve a járvány lassítása érdekében?

Társaságunk a 65. életévét betöltött munkavállalók munkavégzésre irányuló jogviszonyát szünetelteti (szabadság) egészségi állapotuknak védelme érdekében, mivel látható, hogy a COVID-19 az idősebb korosztályra jelent potenciális veszélyforrást. A kialakult járványveszély mielőtt elérte volna országunkat, társaságunk már előre megvásárolta a fertőtlenítéshez használt eszközöket. Dolgozóink személyes védelme érdekében folyamatosan rendelkezésre bocsájtjuk egyénenként a kézfertőtlenítőt, maszkokat és védőkesztyűket. Ügyfélszolgálatunkban a személyes találkozások minimalizálása érdekében csak elektronikus ügyintézésre van lehetőség. Az ún. Lengyel Piac működését előre nem látható ideig korlátozzuk. A heti piac működésében korlátozásokat vezettünk be. Állat – és Növénykertünkben látogatási tilalmat rendeltünk el. A Jégpálya működését felfüggesztettük. Elkészítettük pandémiás tervünket, arra az esetre, ha a járványveszély a tömeges megbetegedések fázisába lépne, akkor a Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. működése zavartalanul üzemeljen. Közterületen található padokat, kézi hulladékgyűjtő edényeinket folyamatosan fertőtlenítjük. A hulladékszállítás területén használt gépjárműveink speciális fertőtlenítő kezelésen esnek át kívülről és belülről is.

Történik valamilyen változás a hulladékszállítás menetrendjében?

A hulladékszállítás 100%-os üzemben történik társaságunk működési területén. Az előre meghirdetett menetrend szerint végezzük a zöldhulladékok és a kevert csomagolási hulladékok begyűjtését. Hulladékudvarunk jelenleg üzemel.

Mi a társaság terve a tavaszi lomtalanítás kapcsán?

Társaságunk elkészítette a működési területére vonatkozó lomtalanítási ütemtervét. A tervben szereplő dátumok a kialakult járványveszély miatt átütemezésre kerültek, és őszi időpontok meghatározása mellett döntöttünk. A lakosságnak különösen figyelnie kell, hogy a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtő zsákba és a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken található edényzetekbe NE HELYEZZÉK el használt papírzsebkendőiket és különböző egyszer-használatos egészségügyi papírtörlőiket.

Mi a teendő a használt egészségügyi szájmaszkokkal, kesztyűkkel?

A vírus elleni védekezésre használt arcmaszkok és kesztyűk semmiképpen nem kerülhetnek a szelektíven gyűjtött hulladékok közé. A védekezésre használt eszközök dupla hulladékgyűjtő zsákban legalább két nap pihentetést követően a kommunális hulladékgyűjtésre használt edényekben helyezhetőek el.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?