Senkit nem hagyunk magára!

A múlt héten Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője egészségügyi maszkokat, fertőtlenítőszereket adományozott a Jászberényi Szent Erzsébet Kórháznak és a Polgármesteri Hivatalnak. A héten újabb segélyszállítmány érkezik Magyarországra, valamint elfogadták a Koronavírus-törvényt. Mindezekről kérdeztük a képviselőt.

A múlt hét folyamán a Molnár és Társa Kft-n, mint importőrön keresztül beszerzési áron egészségügyi maszkok, illetve a Jász-Plasztik Kft. segítségével kézfertőtlenítő szerek beszerzése történt meg. Az eszközöket Pócs János a Jászság területén dolgozó szociális ágazatban dolgozóknak és a polgármesteri hivatalok dolgozóinak juttatta el. Az operatív törzs jóvoltából 200 db FFP2 maszkot, 50.000 db védőkesztyűt és 3.000 db sebészi maszkot kapott a kórház. A múlt héten hét repülőgép érkezett Magyarországra, amelyek több tonnányi egészségügyi védőfelszerelést hoztak Kínából, valamint a héten 20 repülőgéppel újabb 10 millió maszk, 2,5 millió gyorsteszt, 300 ezer kesztyű és több mint 2000 lélegeztető gép érkezik.

Mindezekből a felszerelésekből a Jászság egészségügyi intézményei is igény szerint részesülni fognak. Senkit nem hagyunk magára!– ígérte az országgyűlési képviselő.

Pócs János elmondta, az országgyűlés által hétfőn elfogadott Koronavírus-törvény lehetővé teszi, hogy a kormány a világjárvánnyal szembeni védekezésben minden rendelkezést meghozzon, ami a magyar emberek biztonsága és a gazdaság stabilitása érdekében szükséges. Egyértelmű cél a járvány lassítása, amiben a lakosság együttműködése szükséges. Az országgyűlési képviselő kéri a Jászság lakosságát, hogy a kormány kijárási korlátozásra vonatkozó utasításait mindannyiunk egészségének védelme érdekében tartsák be!

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?