Az önkormányzat működése nem állhat le

A veszélyhelyzetben kiterjesztett polgármesteri jogkörben eljárva, Budai Lóránt március 20-án Dukai Rita személyében kinevezte a Jászkerület Nonprofit Kft. új ügyvezetőjét. A kinevezés módjáról, a megbízatás időtartamáról kérdeztük a polgármestert.

Budai Lóránt polgármester tájékoztatta lapunkat, hogy a Jászkerület Kulturális és Művészeti Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetői álláspályázatára három pályázat érkezett, amelyből kettő volt érvényes. Mindkét jelentkezőt meghallgatta a városvezetés személyesen, majd az elbeszélgetés alapján a személyeket felterjesztették bizottsági szintre, majd úgy került az ügyük a képviselő-testület elé. A bizottsági ülésen majd a zárt testületi ülésen csak az egyikük jelent meg és vállalta azt, hogy válaszol a kérdésekre. Bizottsági szinteken Dukai Rita támogatása végigment, azonban a zárt testületi ülésen a többség támogatását nem kapta meg.

Az önkormányzati cégeknél és ezen belül a Jászkerületnél is nagyon sok feladat van, amelyekben próbál a városvezetés egyfajta tisztánlátást eszközölni. Mindamellett, hogy jelenleg nincsenek rendezvények a városban, rengeteg teendő van terítéken. Az eddigi ügyvezető, Berec Zsolt bejelentette, hogy áprilistól nem kíván tovább tevékenykedni ezen a területen, ám a cég működése nem állhat le, szükség van egy vezetőre. Olyan ember kell, aki gazdaságilag, pénzügyileg jól átlátja a helyzetet és rendbe tudja rakni a kft. ügyeit. Mindezek értelmében Budai Lóránt saját hatáskörben a rendkívüli helyzetre való tekintettel kinevezte Dukai Ritát, egyelőre április 30-ig.

A jövőt illetően az ügyvezető teljesítményétől, az együttműködés hatásfokától függ a szerződés időtartama. A polgármesteri döntést valószínűleg nem tudja követni testületi döntés, mert lehetséges, hogy a járvány miatt a testületi munka egy bizonyos ideig szünetelni fog. Amennyiben a bizalom kialakul, mind a város mint megbízó, mind az ügyvezető részéről megfelel a munkavégzés, egy határozatlan idejű szerződés megkötése követheti a jelenlegi állapotot – nyilatkozta a polgármester.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?