Üres csarnokban játszottak

Március 11-én, szerdán este kongott az ürességtől Szombathelyen az Aréna Savaria a FALCO – JKSE kosárlabda mérkőzés kezdete előtt. Természetesen nem az érdektelenségre fogható, hanem a koronavírus járvány miatt rendelte el a szövetség.

A berényi csapatból két játékos – Nemanja Alekszandrov és Mészáros Máté – hiányzott az előző meccshez képest sérülés miatt. Talán ennek is tudható be, hogy közel három percet kellett várni az első berényi találatra. De mivel a házigazdák sem a legjobb dobóformájukat mutatták, nem nőtt a különbség. A mieink egész jó ritmusban folytatták a játékot és az első negyedet nem kevesebb, mint 13 pontos (12-25) előnnyel fejezték be. Azaz egyáltalán nem látszott, hogy az első és az utolsó helyezett küzd egymással. A rövid pihenő sem zökkentette ki a mieinket, közel húszpontra növelték előnyüket, ami Okorn mesternél kezdte „kiverni a biztosítékot”. Maga köré is kérte fiait, ami úgy nézett ki, hatott is, mert a nagyszünetre négy egységre (38-42) csökkent a berényi gárda előnye. A negyedórás pihenőben aztán összeszedte magát a bajnok és megfordította a mérkőzés állását, de Nelson egy triplával gondoskodott arról, hogy mindössze három ponttal (59-56) vezessenek a zárónegyed előtt a Vas megyeiek. A 4. etapban aztán már nem engedte ki kezéből a vezetést a szombathelyi gárda és végül 10 ponttal bizonyult jobbnak a JKSE-nél.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Jászberényi KSE 77-67

JKSE: Nelson 8/6, Baker 26/6, Brbaklics 6, Penn 22/6, Pantelics 1. Csere: Buzás -, Peringer 4, Ruják -.
Ezúttal is a két új amerikai játékos – Baker és Penn vitte a prímet -, azaz ismét magasan ők dobták a legtöbb pontot és mondhatni, hogy tisztes helytállással könyvelhető el a listavezetőnél tett vendégjáték.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?