Továbbra is lesz piac

Továbbra is működhet a piac, természetesen a fokozott higiéniai előírásoknak megfelelően.

A koronavírus-járvány terjedésének megelőzése és a lakosság védelme érdekében a piac felügyeletét ellátó Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. vezetősége arra kéri az eladókat, hogy viseljenek kesztyűt az árusítás során, és fokozott figyelmet fordítsanak standjuk és környezete tisztaságára. A vevőknek azt tanácsolják mindannyiunk egészségének védelme érdekében, hogy ne nyúljanak az áruhoz, hanem kérjék az eladótól a megvásárolni kívánt terméket. A sorban állás esetén tartsák a legalább egy méteres távolságot és természetesen figyeljenek az alapvetően javasolt higiéniás előírások betartására. A cseppfertőzés veszélyeiről szóló felhívásokat kifüggesztették a piac több pontján is, melynek kérik a betartását!

A piacon üzemelő toalett mellett további két helyen is lehetőséget biztosítanak kézmosásra: megnyitották a pergolák ölelésében lévő kutat, valamint a felállított fehér sátrak közti kerti csapot is lehet használni. A fokozott higiéniai előírásoknak megfelelően fertőtlenítős kézmosó folyadékot is kihelyeztek.

Az árusítás végén minden asztalt alaposan fertőtlenítenek a piacfelügyelőség munkatársai. Azok azonban csak úgy maradhatnak tiszták, ha asztalok tisztaságára az arra járók is vigyáznak, ne használják azokat a területeket találkozási pontként. A saját és mások védelme érdekében nyomatékosan kérik, kérjük, ezt ne tegyék!

Az elmúlt napokban még igen sok idős korú vásárló látogatta a piacot, akik a legveszélyeztetettebb korban vannak, ezért kérünk mindenkit, hogy segítse idős családtagjait, ismerőseit a bevásárlásban, hogy ők otthon maradhassanak!

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?