Tartásból jeles!

Az előző heti nagyarányú vereséget követően a DVSC II ellen hazai pályán igyekezett javítani a Jászberényi FC. A koronavírus-járvány miatt – ahogy minden osztályban – zárt kapuk mellett játszottak a csapatok a labdarúgó NB III Keleti csoportjának 19. fordulójában.

Német Gyula dolgát megnehezítette, hogy kapusposzton sem Miski, sem Csutorka nem épült fel sérüléséből, így a Diósgyőrben kényszerű csereként beállt kapusedző, Juhász Tibor ezúttal kezdett. A védelem közepéről Ágoston betegség miatt dőlt ki, a helyére Szemere lépett hátra, s két 18 éves játékos – Micskó és Drávucz – is lehetőséget kapott.

Hidegzuhanyként hatott, hogy a vendégek már a 4. percben betaláltak, miután egy jobbról beadott labdát a hosszú oldalon érkező Gyönyörű 6 méterről lőtt a kapu jobb oldalába (0-1).

Szerencsére nem késett a válasszal a JFC, tetszetős adogatás végén Szöllősi passza után Ludasi egy visszacsel után balról, 8 méterről a rövid sarokba vágta a labdát (1-1). Kiegyenlített mezőnyjáték közben a debreceniek két jobb oldali szöglete után Lakatos szinte azonos helyről fejelt bántóan zavartalanul gólt a 21. és 39. percben (1-3). Nem esett azonban össze a berényi gárda, s még szünet előtt jött a reményt adó szépítés. A 44. percben Süttő harcolt ki szabadrúgást a tizenhatos jobb oldalánál, amit aztán Szöllősi visszagurításából 10 méterről ballal gólra is váltott (2-3). A félidő utolsó percében egy hosszú átívelést Szemere jobbról lőtt a rövid sarok fölé. Szünet után nem sokkal előbb Szöllősi tekert alig a bal felső sarok mellé, majd Süttő bombája a felső lécet érintve hagyta el a játékteret. A második játékrész közepén a debreceniek előtt is adódtak helyzetek, az NB I-es meccseken is többször betaláló nigériai Adeniji két lövése szállt mellé, majd 10 méterről ment fölé egy kísérletük. A 75. percben megérdemelten egyenlített a dicséretesen harcoló JFC, miután Pálinkás balról adott középre, és a csereként beállt Borics remekül érkezve 10 méterről a jobb alsóba továbbított (3-3). A 78. percben Juhász védett egy ziccert, a túloldalon Pálinkás tévesztette el kevéssel a jobb felső sarkot, míg a hosszabbításban ismét Juhász bizonyította, jó az öreg a háznál, a bal felső sarok elől ütötte ki a labdát, így már nem változott az eredmény.

Jászberényi FC – Debreceni VSC II 3-3 (2-3)

A több szempontból is rendkívüli helyzetben nagyszerűen helytállt a megfiatalított jászberényi csapat. A zárt kapuk, az elmúlt heti kiütéses vereség és a hiányzók dacára példás küzdeni tudással harcoltak, a demoralizáló kapott gólok után is megmaradt a tartásuk. Nagy kár, hogy mindezt nem láthatták a szurkolók.

Latest posts by Szőrös Zoltán (see all)

Szőrös Zoltán

A jászberényi Jászkürt Újság, a Jászapáti Hírmondó, valamint a BerényCafé külsős újságírója.

Vélemény, hozzászólás?