Megálljt parancsolt a koronavírus

A kulturális rendezvények mellett a sport is vesztese a koronavírus okozta világjárványnak. Ennek kapcsán érdeklődtünk néhány sportág képviselőjénél, hogy mire is számíthatunk az elkövetkező hetekben, hónapokban.

Labdarúgás. Mint azt olvashatták lapunkban is, a labdarúgó NB III-ban lejátszották a legutóbbi, 19. forduló mérkőzéseit igen szigorú szabályok betartása mellett. A megyei bajnokságban már több találkozó elmaradt. Ezek lejátszását április 16-ra tervezték, de erre biztos, hogy nem kerül sor, hiszen március 16-án hétfőn, az MLSZ megyei igazgatója, Varga Zsolt arról tájékoztatta lapunkat, hogy a szövetség ettől a naptól kezdődően minden labdarúgómérkőzés megrendezését betiltotta, ami határozatlan időre szól. Az edzések látogatásával kapcsolatban nem írt elő határozatot az MLSZ, de dr. Gottdiener Lajos, a JFC elnöke elmondta, ezen időszak alatt edzésre sem járnak a játékosok. Ide kapcsolódó hír, hogy a Jászberényi Teremfoci Bajnokság is befejeződött.

Kosárlabda. Az MKOSZ március 14-től kezdődően, korosztályra való tekintet nélkül minden versenyrendszerét felfüggesztette. Az elnökség az idei idénnyel kapcsolatos végső döntését – a klubvezetők bevonásával – hozta meg. A beérkezett vélemények alapján a 2019/20-as bajnokságokat az eddigi eredmények alapján befejezik, minden korosztályban és mindkét nemben. Bajnokot nem hirdetnek, mint ahogyan kieső sem lesz idén.

Női röplabda. Már az elmúlt hétvégén sem voltak mérkőzések, hiszen a Magyar Röplabda Szövetség egyelőre április 3-ig felfüggesztette a mérkőzések lejátszását. Viszont Deme Gábor, a Jászberényi RK szakmai igazgatója azt a tájékoztatást adta, hogy ezt a határidőt minden bizonnyal határozatlan ideig meghosszabbítják. Az is elképzelhető, hogy befejezettnek nyilvánítják a bajnokságot. A játékosok egyelőre náluk sem járnak edzésre.

Asztalitenisz. Taksz József, az NGS-UNION Jászberényi ASE szakvezetője elmondta, hogy szövetségük felfüggesztette az asztalitenisz bajnokságot, mind NB-s, mind megyei szinten. Ők sem járhatnak edzésre, mivel ezt egy tanintézmény tornatermében tartanák.

Birkózás. Száraz Tibor, a Jászberényi Birkózó Club vezetőedzője arról adott tájékoztatást, hogy versenyt ebben a sportágban sem rendeznek, viszont tanítványai járhatnak edzésre. Mindezt azért tehetik meg, mert önálló edzőtermük van, ami nem kapcsolódik egyáltalán tanintézményhez. Természetesen szigorú higiéniai szempontokat kell betartani a fiatal versenyzőknek és az edzőterembe a szülők nem mehetnek be.

Karate. – Március 17-től kezdődően az Y Házban nem tartunk edzéseket. Helyette szabadtéri – általában futó és erősítő – foglalkozások lesznek, azok is kisebb csoportokban – mondta el érdeklődésünkre Agócs Tibor, a Yakuzák SE szakmai vezetője. Soós László, a JSE Taekwon-do szakosztályvezetője szintén arról tájékoztatta lapunkat, hogy szakosztályuk sportolói sem járnak edzésre egyelőre.

Jeges sportok. A Magyar Jégkorong Szövetség az elsők között nyilvánította befejezettnek a bajnokságot. Hetler Ádám, a Lehel HC utánpótlás edzője azzal egészítette ki, hogy mindez nagyon rosszul érintette őket, hiszen az U16 felkerült az „A” csoportba és ott szerette volna megmérettetni magát. Az U14 pedig a C csoportot vezette veretlenül. A végső helyezésekről még nem döntött az MJSZ. A jégpályát bezárták, száraz edzéseket sem engedélyeznek. A Cori-Kör Alapítványnál is beszüntették a műkorcsolya edzéseket. A JSE rövidpályás gyorskorcsolyázói március 16-án edzettek utoljára. A következő két hétben egyéni száraz edzéstervek alapján tréningeznek a gyorskorisok. Az ezt követő két hétben pedig hivatalosan is pihenő következik számukra. Ennek végeztével derül ki hogy mi vár rájuk a későbbiekben – tudtuk meg Belovai József vezetőedzőtől.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?