Lelkünk tükre a csillagos ég

Március 12-én, csütörtökön este sokan voltunk kíváncsiak Zentai Anna asztrozófus előadására, aki a Dunántúlról érkezett Palócz Bakos Ilona és Detvai Gyula magánszervezésében, az ő meghívásukra.

A Déryné Rendezvényházban megvalósult eseményen az előadó azzal a megállapításával kezdte, hogy manapság a lelkünkkel méltatlanul keveset foglalkozunk. Mindig azt hisszük csak el, amit látunk, pedig időnként kiabál a lelkünk, de nem figyelünk, nem hallgatunk rá, holott az az igaz, amit az súg.

Zentai Anna régóta foglalkozik emberekkel. Az asztrológiát a 2000-es évek elejétől tanulmányozza, tanulja. Azóta egyre csak fokozódott benne az érzés, hogy ha figyel az ember a lelkére, nem is mindig kell a csillagos égbolttól segítséget kérni útja, küldetése megtalálásához. Rálát az ember anélkül is arra, hogy minden okkal történik, van „miértje”, minden történés egy-egy üzenet, aminek célja van, és a saját kiteljesedésünkről szól. Nem ellenünk, hanem értünk van.

Elhangzott, hogy a külső világ sokszor elbizonytalanít, ami nem baj, nem kell elítélni a külvilágot. Az a fontos, hogy a belső egyensúlyunkat megőrizzük, középpontunkat megtaláljuk. Ott van mindenkiben a fény. Megtudtuk azt is, hogy az asztrozófia csillagbölcsességet jelent.

Zentai Anna arról is szólt, hogy a lélek leszületik a Földre és testet ölt. A lélek magasabb rezgésszinten van. A létező időtől, tértől független. Életünk során sokat tapasztal, különböző „leszületések” által. Isteni önvalónk van, mindannyian fények vagyunk, isteni szikrák.

Hallhattuk: „A lélek tudja mi az út, amit be szeretne járni, küldetése van. Az embernek sok életfeladata van. Magunkhoz vesszük a teremtő energiákat, erőket, a csillagos égbolt is ezt mutatja. A lélek küldetéskódokat hoz magával. A gyermekek tiszták, bölcsek. A születési képlet teremtő energiát mutat. Az embernek a következő érzésekkel van dolga: vágyak, igények, akarat. Ezekhez milyen energiák szükségesek, hogy megvalósíthassuk?” – mutatott rá az előadó, aki azt is hozzátette, hogy az élet maga az élmény, amit a lelkünk megél.
Fontos, hogy a lelkünkre figyeljünk, mert az isteni útmutatást a lélek tartalmazza. Elődeink tudták, hogy az energiák tükre a csillagos égbolt.

Elmondta: ahhoz, hogy a világunk változzon, az kell, hogy világosan lássuk életünk, működésünk. Ismerjük önmagunk, meglegyen a tudásunk. A tudással új világot tudunk magunknak teremteni. A lelkünkkel meg tudjuk élni, ami ránk vár itt, a földi játszótéren.

Az est előadója kiemelte, fontos, hogy önmagunk legyünk. A legegyszerűbb dolgokban van a legnagyobb mágia. S az a jó és igaz, amit a lelkünk súg.

„Ha eléggé szeretjük magunkat, képesek vagyunk nemet mondani arra, ami nekünk nem jó, és igent arra, ami kell nekünk. Merjünk élni, kérni!” – fogalmazta meg Zentai Anna, mintegy iránymutatásul földi létünk lényegét.

Buschmann Éva

Buschmann Éva

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?