Változások a kulturális életben

A koronavírus-járvány megelőzése érdekében a tervezett kulturális rendezvényeket városunkban nem tartják meg, valamint a kulturális közösségi tereket, múzeumokat határozatlan ideig bezárják.

A március 11-én életbe lépő szabályozás értelmében a 100 főt meghaladó beltéri, illetve az 500 főt meghaladó szabadtéri rendezvények megtartása nem engedélyezett. Ennek megfelelően a Jászkerület Nonprofit Kft. által szervezett kulturális rendezvények többsége határozatlan ideig elmarad, vagy azokat későbbi időpontban tartják meg. A március 21-re tervezett A Padlás című színházi előadás elmarad. A Magyarock Dalszínházzal egyeztetve mindkét fél érdeke, hogy a jövőben pótolják az előadást. Amint a tiltó rendelet hatályát veszti és konszolidálódik a népegészségügyi állapot, újra tárgyalnak a produkcióval az új időpontról. A jegyek a Lehel Film-Színház pénztárában visszaválthatók. A bérlettulajdonosokat a Jászberényi Kulturális Programok Facebook oldalán tájékoztatják majd először az új időpontról. A Lehel Film-Színházba március 20-ra tervezett Lóci játszik klubkoncert, valamint az április 5-re meghirdetett Halász Judit koncert sajnos szintén elmarad. A Déryné Rendezvényházba március 24-re szervezett Bakancslista sorozat előadása, illetve a március 27-re hirdetett Barbra Streisand est ugyancsak elmarad. Az elővételben e programokra váltott jegyek csakúgy, mint a többi halasztott rendezvény esetében, a Lehel Film-Színház jegypénztárában naponta 15 és 20 óra között visszaválthatók.

A jászberényi Városi Könyvtárban meghirdetett rendezvények, klubok, csoportos foglalkozások bizonytalan ideig elmaradnak. A lejárt kölcsönzések határidejét automatikusan meghosszabbítja a könyvtár, késedelmi díjat nem számolnak fel.

Tájékoztatják a látogatókat, hogy a Jász Múzeum, a Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria, valamint a Szikra Galéria március 17-től határozatlan ideig zárva tartanak, rendezvényeik elmaradnak.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?