Intézkedések a Városüzemeltetőnél

Jászberény városüzemeltetési cége a vírus terjedésének lassítása érdekében bezárta intézményeit, szünetelteti a tevékenységeket, illetve korlátozta a látogatottságot. Az intézkedésekről Horgosi Zsolt vezérigazgatót kérdeztük.

Mely intézményeit zárta be a J.V.V. Nonprofit Zrt. a járvány miatt?

Elsőként a Szelei úti lengyel piacot zártuk be, hétfőn már nem volt árusítás. Már itt is elsődleges szempont volt, hogy az ott előforduló tömeg, esetlegesen külföldről érkező árusok ne növeljék a fertőzésveszély kockázatát. A Jászberényi Állat- és Növénykertet, mint kulturális létesítményt az ajánlás szerint a látogatók előtt bezártuk. A sportlétesítmények tekintetében a vezetőkkel egyeztetve szintén szüneteltetjük a működést. A fürdő esetében a kezelések során a testi kontaktus nem kerülhető el, tehát a látogatók és a dolgozók védelmében a tevékenységet itt is szüneteltetjük.

Hogy zajlott a döntési folyamat?

Folyamatosan figyeljük a koronavírussal kapcsolatos országos ajánlásokat és utasításokat. Helyben felállítottunk egy, a különböző szakterületek vezetőiből összeállított operatív csoportot. Ebbe bevontuk az üzemorvost és a munkavédelmi szakmérnökünket, akikkel megvitatva, az Országos Operatív Törzs döntéseivel összhangban és a város vezetésével egyeztetve meghatároztuk a különböző feladatokat. Mindemellett értekeztünk az ÁNTSZ-szel, járványügyi szakemberekkel, akiktől a takarítási, fertőtlenítési metódusra kaptunk tanácsot.
Folyamatosan, hétvégén is figyelemmel kísértük a híradásokat, az országos utasításokat illetően, nyomon követtük milyen rendelkezések lépnek életbe. Péntek éjjel, majd hétfőn érkezett a kormányhatározat. A látogatottságot ugyancsak monitoroztuk, érzékeltük, hogy a lakosság az ajánlások szerint fokozatosan egyre inkább távol maradt, a sportágak szakszövetségei felfüggesztik a bajnokságokat, a klubok a tevékenységüket.
Mindezek alapján hoztuk meg azokat az intézkedéseket a lakosság érdekében, amely során bezártuk létesítményeinket.

Mi történik az ügyfélszolgálatokkal?

A szakmai szervezetek ajánlása szerint mindenhol próbáljuk csökkenteni a személyes kontaktust, ezért a hulladékgazdálkodással kapcsolatos ügyfélszolgálatot is bezártuk, viszont rendelkezésre áll az elektronikus és a telefonos szolgálat, ahol továbbra is intézhetik ügyeiket. Az ebrendészeti telepen is csak előzetes telefonos egyeztetés után fogadjuk az ügyfeleket.

Várható valamilyen változás a hulladékkezelésben?

A hulladékszállítás folyamatosan üzemel, a szokásos rendszerben történik a működés továbbra is. Jelenleg a hulladékudvar is működik. A lomtalanítás Jászberényben április közepén kezdődne terveink szerint, de ebben a kérdésben még egyeztetünk, elképzelhető, hogy el kell halasztanunk későbbi időpontra. A hulladékszállítás egészére vonatkozóan is folyamatosan figyeljük a központi intézkedéseket, kapcsolatban állunk a hulladéklerakóval és jelenleg rendelkezésre áll a terület ellátásához szükséges teljes dolgozói létszám. Ha változna a helyzet, a kommunális hulladék elszállításának megoldása az alapfeladat, prioritást élvez, ehhez kell igazítanunk a többi, kapcsolódó szolgáltatásunkat. Bármi változás történik, időben értesítjük a lakosságot a helyi média bevonásával.
A kialakult helyzetben kérjük a lakosság partnerségét és segítségét!

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?