Rosszul kezdődött a szezon

Jelentősen átalakult és megfiatalodott a Jászberényi FC kerete a téli szünetben. A két hónapos felkészülés alatt játszott tíz edzőmeccs után a sereghajtó DVTK II otthonában kezdte meg a tavaszi idényt Német Gyula csapata a labdarúgó NB III Keleti csoportjában.

Több rutinos játékos távozása mellett sérülések és betegségek is sújtották a JFC-t az elmúlt hetekben, ám a rajtra Szanyi és Miski kivételével mindenki hadra fogható lett. A rutinos kapus hiányában a 18 éves Csutorka került a kezdőbe, ám a tehetséges hálóőr alig tíz perc után cserére kényszerült. Mielőtt azonban ez megtörténhetett volna, már sérülten nem tudott felszabadítani, és Cortes nyolc méterről a hálóba lőtt (1-0). A hazaiaknál a gólszerző mellett egy másik légiós, az élvonalban szintén számításba vett Adukor is pályára lépett. A berényi kapuba a kényszerűségből csereként benevezett kapusedző, Juhász Tibor állt. Ő sem tudta azonban megakadályozni, hogy a vendéglátó a 25. percben megduplázza előnyét, amikor egy visszatett labdát Zsiga hat méterről nem hibázott el (2-0). A mélyütéssel felérő kezdés után néhány perc alatt akár meg is fordíthatták volna az állást a mieink, előbb Szemere, majd Szöllősi találta el a lécet, Pálinkás nagy helyzeténél pedig Bukrán hárított. Miután Ludasi ziccerénél is a helyén volt, jött a „büntetés” a túloldalon, Cortes lépett ki a védők közül és a hálóba emelt (3-0). A szünetben Német Gyula kettős cserével igyekezett változást elérni, a 69. percben azonban végleg eldőlt a mérkőzés, Juhász védése után a kipattanóból Óvári volt eredményes (4-0).
Tíz perccel a befejezés előtt Balogh Bálint beadásából Szemere szépített (4-1), ám öt perc múlva visszaállt a „közte négy”, egy visszagurításból Tóth Borisz hét méterről talált be (5-1). Egy perc múlva a csereként beállt Mertse közelről szerzett szerencsés gólt, megadva ezzel a kegyelemdöfést.

Diósgyőri VTK II – Jászberényi FC 6-1 (3-0)

A végül kiütésessé váló vereség mögött sok összetevő bújik meg. Korai sérülés, az ellenfél gyors vezetése, a kimaradt lehetőségek, a plusz rutin a borsodiaknál – szinte minden a JFC kárára sült el ezen a délutánon. Sejthetően nem vár könnyű tavasz a jászberényi gárdára, ám remélhetőleg sikerül talpra állni. Ahogy a futballbölcsesség tartja, inkább egyszer öttel, mint ötször eggyel… A következő fordulóban a nemzeti ünnep miatt szombaton, március 14-én 14.30-tól a DVSC második csapata érkezik Jászberénybe. Ellenük sem vár könnyű feladat Süttőékre, de hazai pályán kellő becsvággyal bizonyítható, a miskolci zakó irreális volt.

Latest posts by Szőrös Zoltán (see all)

Szőrös Zoltán

A jászberényi Jászkürt Újság, a Jászapáti Hírmondó, valamint a BerényCafé külsős újságírója.

Vélemény, hozzászólás?