Három magyar bajnoki cím

A Jászberényi SE rövidpályás gyorskorcsolyázói a Jász Kupa megrendezésével és az ott elért sikeres szerepléssel hangoltak a short-track junior országos bajnokságra.

A fenti megállapítást Belovai József vezetőedző tette a Jász Kupán elért eredmények után. Igaza is lett, hiszen nagyon jól szerepeltek tanítványai a rövidpályás gyorskorcsolyázók junior országos bajnokságán, amit a fővárosi Gyakorló Jégcsarnokban rendeztek. Igaz ugyan, hogy szinte a válogatott versenyzők vitték el az érmeket, ám a magyar rövidpályás gyorskorcsolyá-zók erősségét mutatja, hogy a többiek közül is akadtak, akik igen figyelemreméltó eredményeket értek el. Közéjük tartoznak a berényi korisok is.

Magyar bajnok lett: Gazsi Noémi, Major Dominik és a korábbi EB bronzérmes Somogyi Barbara. Aranyérmük fényét erősíti, hogy mind a három távot megnyerve lettek összetett bajnokok.

Ezüstérmes lett: Marinka-Tóth Anna, Váradi Vivien és a váltó: Balázs Benedek, György Benedek és Tóth Tamás alkotta.
Bronzéremet szerzett: György Míra, Balázs Levente, Balázs Benedek, továbbá a – Szabó Jázmin, Váradi Vivien, Gazsi Noémi és Schönborn Melinda, Szőcs Mónika Nikolett, Redler Aisa, valamint a Taczman Máté, Major Dominik, Pető Bendegúz alkotta – három váltó.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?