Elmarad a március 15-i ünnepség

Napjaink uralkodó témája a koronavírus terjedése. Magyarországon csak egyedi fertőzések vannak, ám a nemzeti ünnepünk közeledte miatt egyeztetést folytattam a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Jászberényi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a Jászberényi Rendőrkapitányság részvételével, illetve a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Jászberényi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztályát is bevontam az egyeztetésbe.

A 2020. március 10-i kerek­asztalbeszélgetést azért is tartottam fontosnak, mert az új koronavírussal kapcsolatos tájékoztatás, illetve döntéshozatal a speciális szakértelem mellett megköveteli a szinte óráról órára változó járványügyi helyzet aktualitásainak és a nemzetközi szakmai szervezetek változó ajánlásainak alapos ismeretét.

A jelenlévő szakemberek bevonásával azt a döntést hoztuk, hogy óvatosságból elmarad az idei március 15-i városi ünnepség. Hangsúlyozom, Jászberényből és a Jászságból nem érkezett hír akár csak a megbetegedés gyanújáról sem, ám a megelőzést szem előtt tartva ez volt a közös álláspontunk.

Fontos továbbá azt is kiemelnem, hogy az orvosi ügyeleti telephely vonatkozásában a szükséges intézkedések megtörténtek, a védőfelszerelések és fertőtlenítőszerek biztosítva vannak, a szükséges tájékoztató táblákat kihelyezték és folyamatos a kapcsolattartás az illetékes Népegészségügyi Hatóság és az Országos Orvosi Ügyelet Egészségügyi Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. között.

Jelen körülmények között tehát sajnos március 15-én nem tudunk közösen ünnepelni, de bízom benne, hogy erre mihamarabb lehetőségünk lesz!
Addig is vigyázzunk egymásra és magunkra! Március 15-én pedig ezúttal otthon ünnepeljünk – hiszen az a lényeg, ami a szívünkben van!

Budai Lóránt
polgármester

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?